8 tehnoloških inovacija za koje svet još nije spreman

8 tehnoloških inovacija za koje svet još nije spreman

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Da li ste ikada mislili da ćete moći da obavite telefonski poziv bez telefona, koristeći samo svoje ruke? Ili ste možda oduvek želeli da imate ličnog robota u kući? Danas je sve ono o čemu ste maštali postala stvarnost. Ali, da li je zaista svet spreman za tehnološke inovacije?

“Bright Side” je izdvojio nekoliko inovacija koje će vas fascinirati i definitivno ćete poželeti da ih imate u svom životu.

1. SpotMini – za one koji iz nekog razloga ne mogu da imaju pravog psa

Spot je mali robot na četiri noge, koji može da hoda unaokolo, da se penje na stepenice ili da vam nešto ponese, donese. Oko njega vam nije potrebna posebna briga. Ovaj pas nema potrebu za hranom, šetnjom, ne može biti agresivan, a vaša deca će ga obožavati. Savršen kućni ljubimac.

2. ORII – pametni prsten koji ima moć govora

Ovo malo tehnološko dostignuće biste nosili na svom prstu. Njegova osobina je koštana provodljivost i dupli mikrofon, što znači da vam nisu potrebne slušalice, jer će preko vaših kostiju zvuk dolaziti do vašeg uha. Više nećete morati da vadite telefon iz džepa da biste obavili poziv ili poslali poruku. Dovoljan je dodir uha da biste uspostavili željeni poziv.

3. Sgnl – koristite vaše prste kao telefon

Sgnl je pametna traka koju vam može omogućiti da obavite poziv sa vašeg prsta. Traku možete, na primer, zameniti narukvicom vašeg klasičnog sata. Sve što je potrebno da uradite jeste da povežete sa svojim pametnim telefonom preko blututa (Bluetooth) i uživate u razgovoru.

4. Muzo – obezbedite sebi tišinu gde god da se nalazite

Umorni ste od buke koja vas svakodnevno okružuje gde god da se nalazite. Koliko god vam se činilo da ne možete da pobegnete iz bučnog okruženja i da nađete neko mesto da radite u tišini, sada pomoću ovog revolucionarnog akustičnog uređaja protiv vibracija, možete da obavljate posao bez smetnji. Muzo može da poništi razne zvuke vibracijom. Osim što se možete izolovati od buke, Muzo vam može omogućiti da zaštitite vaš privatan razgovor tako da vas ljudi ne mogu prisluškivati u kafiću, restoranu ili nekom drugom mestu.

5. Nora – pametno rešenje za one koji hrču, a spas za njihove partnere

Ovaj dodatak u vašoj spavaćoj sobi radi na sledeći način: Uzmete vaš jastuk na kome spavate, postavite umetak ispod njega, stavite ovu genijalnu stvarčicu koja ima izgled kamena negde blizu vašeg kreveta na kome spavate. U toku vašeg sna kada počnete sa hrkanjem, umetak koji ste stavili ispod jastuka će vam nežno pomeriti glavu tako da vas ne probudi, a vi ćete prestati da pravite buku vašim hrkanjem. Vaš partner će uz pomoć Nore imati dobar san.

6. Scribble – olovka koja može imati svaku boju koju poželite

Ovo je olovka koja može da ima boju koju god vi vidite i poželite da pišete ili da bojite. Dakle na kom god predmetu se nalazi boja koja vam se dopala, dovoljno je 1-2 sekunde da prislonite ovu olovku na predmet i ona će preuzeti boju koji ste poželeli. Radi se o tehnološki naprednom mastilu koje se ne može istrošiti ili zamutiti. Boja koju ste videli na odeći, papiru, slici, stolici ili bilo kom predmetu može biti boja kojom pišete.

7. JUNO– inteligentno ogledalo za šminkanje

Juno ima 4 funkcije: možete da ga koristite kao svetlo za čitanje, ogledalo za šminkanje, zvučno svetlo za muziku, i deo gde možete odložiti vašu šminku. Ovim funkcijama, JUNO postaje potreba svake devojke.

8. iLi– prevodilac koji možete nositi svuda sa sobom

Pozdravite se sa svim jezičkim barijerama koje ste imali do sada. Ovaj lako nosivi prevodilac je najbolja opcija za one koji putuju, možete prevesti najčešće rečenice za 0,02 sekunde, a ne zahteba Wi-Fi.

Izvor: BIZLife/Bright Side
Foto: Pixabay

(Visited 157 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE