Aerodromi koriste Tviter kako bi smanjili stres kod putnika

Aerodromi koriste Tviter kako bi smanjili stres kod putnika

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Sa avionima često krcatim gotovo do vrha i neočekivanim porastom vazdušnog saobraćaja, aerodromi su počeli da koriste društvene mreže kako bi komunicirali sa putnicima.

Težnja je da se ono što se u industriji zove vreme zadržavanja – dva-tri sata koja putnici provedu između prijavljivanja za let i ukrcavanja – pretvori u prijatno iskustvo koje može biti lukrativno za aerodrome.

Žele da budu sigurni da se putnici osećaju kao da su njihovo vreme i novac dobro potrošeni“, kaže Henri Hartvelt, analitičar turističke industrije za “Atmosfir travel grup”.

Poslednje istraživanje o aerodromima i društvenim mrežama “Moć društvenih mreža za aerodrome” sprovela je 2013. konsultantska kuća “Li Fiš” i pokazalo je da gotovo trećina aerodroma širom sveta ima aktivne naloge na Fejsbuku, Tviteru i Jutjubu. Evropski i kanadski aerodromi vodili su u ovom istraživanju.

Turistički eksperti vide društvene mreže kao zamenu za zastarelu komunikaciju sa putnicima.

Umesto na ogromnim ekranima i putem nerazumljivog javnog razglasa, aerodromi prezentuju informacije na mnogo prijatniji način“, govori Pol Tampovski, direktor turističke agencije “Skajlark” iz Njujorka.

Samanta Agiler, korporativni turistički menadžer iz Feniksa, u Arizoni, kaže da društvene mreže čine njen posao lakšim, omogućavajući joj da predvidi probleme zaposlenih koji sleću na međunarodni aerodrom u Feniksu.

Prošlog novembra, kapije Terminala 4 bile su zatvorene na nekoliko sati nakon što je pronađena napuštena torba. Ta informacija prvo se pojavila na društvenim mrežama.

Ne moram da čekam zvanične informacije“, kaže ona. “Reč je o informaciji u realnom vremenu.”

Na svom putu u oktobru imala je slobodno vreme pre nego što je trebalo da prođe bezbednosnu proveru. Proveravajući svoj telefon videla je post o muzeju aerodroma Feniks i svratila je da vidi izložbu.

Bob Svindel, direktor “Grejter Fort Loderdejl alijanse”, leti od Fort Loderdejla do Međunarodnog aerodroma Holivud na Floridi i oslanja se na Tviter nalog aerodroma (FLLflyer) o informacijama o vremenu. Pre nego što dobije obaveštenje od Delta erlajnsa, dobije informaciju od aerodroma, kaže.

Trud aerodroma na društvenim mrežama je minimalan kada se uporedi sa avio-kompanijama, koje broje milione lajkova i pratilaca. Na Fejsbuku Deltu prati skoro četiri miliona ljudi. I ima 1,9 miliona pratilaca na Tviteru. Amerikan erlajns (AmericanAir) redovno tvituje za 1,47 miliona pratilaca.

Uprava za bezbednost u saobraćaju je takođe prisutna na mrežama, imaju nalog na Tviteru (AskTSA) i Fejsbuk mesindžeru (AskTSA.) Odgovorili su na 305.000 pitanja, uglavnom o dozvoljenim i zabranjenim predmetima i svom bezbednosnom programu PreCheck.

Agencija takođe ima nalog na Instagramu, koji prati više od 780.000 ljudi, a prošle godine pratilo ga je 400.000. Na njemu objavljuju fotografije zaplenjene robe (njihovi agenti nedeljno zaplene oko 70 komada oružja) i pasa obučenih da otkriju eksplozivne naprave.

Bob Berns, stručnjak TSA za javne poslove, koji vodi sajt, poziva putnike da komentarišu.

Na taj način humanizujemo birokratiju“, kaže on.

Bar jedan ekspert vidi ovaj vid komunikacije kao lek za stres izazvan putovanjem. Stiven Karvel, profesor škole za hotelsku administraciju pri Univerzitetu Kornel u Itaki, u Njujorku, kaže:

Aerodromi ne mogu da kontrolišu standarde avio-kompanija za prijavljivanje na let i ne mogu da kontrolišu bezbednost prtljaga.”

Izvor: Nedeljnik.rs

Foto: Pixabay

(Visited 25 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE