BlindWarriorSven: Slep, a profesionalno se takmiči u video-igrama

BlindWarriorSven: Slep, a profesionalno se takmiči u video-igrama

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Zove se Sven, a sa šest godina je ostao slep, ali ga to nije sprečilo da nastavi sa svojom omiljenom razbibrigom, koju je kasnije pretvorio i u profesionalnu karijeru.

Svena u nekim krugovima znaju kao Slepog ratnika Svena (BlindWarriorSven). Kaže da mu je privikavanje na život bez čula vida bilo vrlo teško, ali da je, ipak, uspeo.

„Posle nekog vremena otkrio sam da mogu da igram Strit fajter II. Mogao sam da čujem zvukove i da po tome razaznam šta se dešava i shodno tome reagujem. Svaki udarac i pokret kod različitih likova ima različit zvuk“, kaže Sven.

Prema njegovim rečima, kada je naučio svaki zvuk morao je da nauči da reaguje na njih. Čim je to uspeo, njegova karijera je počela. Sada igra Strit fajter V.

„Ove godine sam ušao u profesionalne vode i bio sam na prvom turniru u Madridu. Pobedio sam i osećaj je sjajan. Skoro da sam zaplakao. Bilo je predivno da pokažem da čak i ljudi sa ovakvim nedostatkom mogu da učestvuju“, objasnio je Sven.

Izvor: RTS
Foto: Youtube/Screenshot

(Visited 37 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE