Da li ćete koristiti svih 280 karaktera na Tviteru?

Da li ćete koristiti svih 280 karaktera na Tviteru?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Tviter je u septembru lansirao tekst, ali ujedno i najveću promenu od nastanka ove društvene mreže, a to je produženje tvitova na 280 karaktera.

Promena je napravljena kako bi korisnici mogli lakše da se izraze u svojim Tviter statusima, a da se opet zadrži brzina i svežina postova što je upravo ono što čini ovu društvenu mrežu jedinstvenom.

Tokom prvih dana testa mnogo ljudi je namerno težilo da iskoristi svih 280 karaktera, ali čim se ponašanje korisnika normalizovalo, korisnici su se vratili u svoje uobičajene navike. Zanimljivo je da je i upkos novoj mogućnosti većina korisnika i dalje kucala statuse ispod 140 karaktera, a samo je 1 odsto korisnika premašilo limit od 280 karaktera. Štaviše, 5 odsto korisnika je prelazilo broj od 140 karaktera, samo 2 odsto broj od 190, navodi se u saopštenju agencije Httpool, zvaničnog predstavnika kompanije Twitter za Srbiju.

Stoga se vaš tajmlajn neće značajno promeniti, a većina tvitova i dalje ne prelazi brojku od 190 karaktera. Istraživanja su pokazala da većina korisnika podržava promenu smatrajući da je mnogo opušteniji osećaj provoditi vreme na mreži ne razmišljajući o skraćivanju postova.

Inače, ograničenje na 140 karaktera ostaje samo u Japanu, Južnoj Koreji i Kini zato što su u pitanju jezici koji komuniciraju simbolima i korisnici koji ih govore su sve vreme imali mogućnost da se izraze više od drugih.

Izvor: B92

Foto: Pixabay

(Visited 21 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE