@DietPrada: Profil na Instagramu od kog svi modni dizajneri strepe

@DietPrada: Profil na Instagramu od kog svi modni dizajneri strepe

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti neki ovakav profil…

Dior, Balenciaga i Guči samo su neka od moćnih imena modne industrije optuženih za čist plagijat. I dok ovde nije reč o zvaničnim, službenim optužbama s potencijalno pogubnim posledicama, ne može se poreći da je tim anonimnih ljudi uspeo da uzdrma modnu zajednicu.

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Radi se o fenomenalnom Instagram profilu naziva „Diet Prada“, koji ima samo jedan cilj – da otkrije sva potencijalna kopiranja sa kojima su modne kuće mislile da mogu da se izvuku.
Profil sledi vrlo jednostavnu logiku – poredi dve fotografije sa revije ili neke kampanje, a u opisu direktno označi sporne dizajnere.

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Zanimljivo je i to što ne morate preterano da se trudite da biste uočili neku razliku. Naprotiv, sličnost je skoro pa uvek frapantna i više nego očigledna.

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

U razgovoru za „VICE“, anonimni tim je otkrio kako svako plagiranje danas ne mora da bude svesno, budući da živimo u vremenu u kom na dnevnoj bazi procesuiramo hiljadu informacija i fotografija, često ne znajući šta nas je za nešto inspirisalo.

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Izvor: BIZLife/Buro247
Foto: Instagram/diet_prada/Printscreen

(Visited 89 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE