Digital 2017 – Maja Vujašković Đureinović: Kriza uvek potiče od “greške” zato je neophodno da su komunikatori bliski mestu donošenja odluka

Digital 2017 – Maja Vujašković Đureinović: Kriza uvek potiče od “greške” zato je neophodno da su komunikatori bliski mestu donošenja odluka

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Četvrtu godinu zaredom Color Media Communications organizuje “Digital“, regionalnu konferenciju o trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Ovogodišnji – #Digital2017 – trajaće 2 dana – 07. i 08. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Ovogodišnju konferenciju otvoriće prvog dana – Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije i Džulija Patriša Fini, ambasadorka Australije u Beogradu, a drugog dana – Branko Ružić, ministar uprave i lokalne samouprave u Vlade Republike Srbije i Alona Fišer-Kam, ambasadorka Izraela u Beogradu

Tokom dva dana u okviru devet panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, budućnosti filma i bioskopa u digitalnom dobu, revolucijama na društvenim mrežama, marketinškoj i medijskoj sceni i njenoj budućnosti, kao i o kriznom komuniciranju, Uberu, gorućim temama IT scene i drugo.

Drugog dana konferencije, 8. septembra, u panelu “Huston, we have a problem: Krizno komuniciranje u digitalnom dobu” učestvovaće i Maja Vujašković Đureinović, PR & Communication Manager, IKEA Srbija, sa kojom smo razgovarali u susret konferenciji:

Kako definišete krizno komuniciranje u današnjem digitalnom dobu? Da li su dobre PR strategije ključ među svetskim kompanijama?

– PR strategija je neophodna, ali ona je retko kada izvor krize, i definitivno nije jedino rešenje. Kriza uvek potiče od “greške” u nekom segmentnu poslovanja. Zato je neophodno da su komunikatori bliski mestu donošenja odluka, kako bi osigurali da se perspektiva potrošača i ono što njih brine uzme u obzir, da se preuzme odgovornost za nastalu situaciju i transparentno komunicira plan rešavanja krize.

Na koji način gradite digitalnu komunikaciju sa potrošačima na srpskom tržištu? Da li vam iskustvo u svetu i već oprobane strategije olakšavaju ovaj posao?

– Delimo iskustva sa kolegama iz globalne mreže i učimo na njihovim greškama i uspesima. Naši društveni kanali su veoma “mladi” u Srbiji, obzirom da tek započinjemo poslovanje ovde, ali kao brend koji se obraća velikom broju ljudi, trudimo se da je naša komunikacija relevantna i tonom i sadržajem onome što su njihova interesovanja i potrebe. Uvek pokušavamo da sadržaj formiramo uzimajući u obzir perspektivu našeg kupca.

Šta je po vama ključ dobre komunikacije putem društvenih mreža danas?

– Transparentnost, iskrenost, brzina, personalizacija sadržaja i spremnost na razgovor.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digital2017.rs, a kotizacije kupiti i putem www.gigstix.com

(Visited 31 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE