Elektronski fakultet u Nišu dobija startap centar

Elektronski fakultet u Nišu dobija startap centar

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Javni poziv za korišćenje usluga i povezivanje u startap centar na Elektronskom fakultetu u Nišu objavljen je juče, a ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović naglasio je da će ovaj centar obezbediti uslove za nova zapošljavanja i razvoj inovativnog preduzetništva u ovom gradu.

Prve startap kompanije će se useliti u ovaj centar u septembru, a njihov rad biće usmeren na izvoz i na domaće tržište.

To su nove šanse za posao, to je ostanak mladih talentovanih ljudi u Nišu, ali to je i nastavak tradicije ovog grada kao inovacionog i tehnološkog centra – rekao je Popović i istakao da Vlada Srbije otvaranje ovog inovacionog centra prepoznaje kao veliku šansu za zapošljavanje mladih, razvoj IT industrije i digitalne ekonomije u ovom regionu.

To vidimo i kao šansu da privreda Niša i ovog regiona ponovo postane visokotehnološka, sposobna da svoje proizvode izvozi u svet – kazao je Popović.

On je dodao da će svi koji postanu deo startap centra imati sve potrebne edukacije, kao i da je plan da u centar dolaze najbolji domaći, ali i svetski predavači.

Ovaj model centra rađen je na osnovu uspešnih modela koje su sprovele tri zemlje koje su trenutno svetski lideri u inovacijama, Švajcarska, Izrael i Finska. Ja ću se sastati i sa ambasadorima tih zemalja i naša saradnja će se nastaviti – zaključio je Popović.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je vrednost projekta 45 miliona dinara i da se otvaranje očekuje 1. septembra.

Rok za podnošenje prijava na javni poziv je 21. avgust do 17 sati, a pravo učešća imaju timovi aktivnih i diplomiranih studenata, potencijalnih preduzetnika, kao i spin-of timovi koji imaju inovativne ideje za razvoj novih proizvoda, usluga i tehnologija. Osim njih, na poziv se mogu javiti i novoosnovana visokotehnološka preduzeća, koja su stara do dve godine i koja su već započela razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u funkciji tržišnih potreba.

Startap centar će najbolje rangiranima omogućiti poslovni prostor, knjigovodstvene i druge usluge, edukativne treninge, savetovanja, korišćenje opreme, umrežavanje i saradnju sa drugim sličnim centrima.

Izvor: ekapija

(Visited 43 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE