The Verge piše da Facebook razmatra ulazak u muzičku industriju, te da je društvena mreža već održala sastanke sa tri najveće izdavačke kuće: Sony Music Entertainment, Universal Media Group i Warner Music Group. I dok bi obični posmatrači rekli kako Facebook želi da kreira sopstveni streaming servis, izvori bliski materiji pak kažu da ovaj tehnološki gigant nastoji da napravi nešto unikatno, nešto što niko od konkurenata nema.

Vreme provedeno na društvenoj mreži itekako igra veliku ulogu. Poslednje istraživanje pokazalo je da korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama u proseku provedu 40 minuta dnevno koristeći ovaj servis, a Facebook gleda da unovči na toj činjenici budući da bi se pomenuto vreme značajno povećalo.

Izvori ističu da bi Facebook Video mogao igrati ključnu ulogu u ovom procesu, ali i napominju da su razgovori sa izdavačkim kućama tek otpočeli, te da je prerano za bilo kakve zaključke. Ipak, sa razvojem sopstvene video platforme, nije čudno da Facebook želi dublje da zakorači u industriju zabave i sadržaja, nudeći svojim korisnicima još jedan kanal putem koga mogu konzumirati muziku i dodatno se povezati sa svojim omiljenim izvođačima i bendovima.

Facebook je trenutno jedina kompanija od “velikih pet” koja do danas nije razvila sopstveni streaming servis, a kako društvena mreža broji više od 1,44 milijarde korisnika i 798 miliona korisnika koji servisu pristupaju putem mobilnih uređaja na dnevnom nivou, ovaj tehnološki gigant lako bi mogao unovčiti i iskoristiti svoju korisničku bazu – pogotovo ukoliko se odluče za sopstveni streaming servis. Štaviše, to bi bio ozbiljan udarac glavnim konkurentima i čitavoj streaming industriji, budući da se i jedan veliki Apple poprilično muči na ovom polju.

Izvor: netokracija.rs