Google Drive aplikacija za PC i Mac gasi se u martu 2018.

Google Drive aplikacija za PC i Mac gasi se u martu 2018.

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Aplikacija Google Drive za desktop, koja zastareva, će biti zvanično odbačena kako je Google objavio na njihovom blogu. Podrška će biti prekinuta 11. decembra, a aplikacija će se potpuno isključiti 12. marta 2018. godine. Korisnici koji još uvek koriste aplikaciju Drive će u oktobru početi da dobijaju obaveštenja da se aplikacija ukida, a kompanija će usmeriti korisnike prema jednoj od dve zamene u zavisnosti od toga da li su privatni ili poslovni korisnici. Google Drive servis ne ide nikuda, još uvek možete da pristupite sa web-a, sa aplikacija pametnih telefona i sa bilo koje od navedene dve softverske opcije.

Google sada ima dva prilično nova softverska alata za pravljenje rezervnih kopija podataka i/ili pristupanje datotekama u cloud-u. Prva je Backup and Sync, sveobuhvatna aplikacija za potrošače koja zamenjuje i samostalne aplikacije Google Drive i Google Photos Uploader. Nudi u osnovi istu funkcionalnost kao i Drive i radi skoro na isti način.

A sa stanovišta preduzeća, Google je razvio Drive File Streamer, koji štedi prostor na lokalnom disku dok pruža pristup “svim datotekama Google Drive-a na zahtev, direktno sa vašeg računara. To je mnogo elegantniji i integrisaniji pristup. “Recite zbogom dugogodišnjem sinhronizovanju datoteka i svih zabrinutosti oko prostora na disku”, kaže Google o prednostima koje Drive File Streamer uvodi.

Postoje neke razlike između aplikacija, obe mogu učiniti jednu ili dve stvari koje ona druga ne može, pa pogledajte Google stranice za pomoć kako biste videli koja vam bolje odgovara. Za većinu ljudi verovatno je opcija Backup and Sync ona prava, mada su se određeni korisnici žalili na nedostatak podrške za NAS uređaje.

Izvor: The Verge, PC press

(Visited 152 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE