cinebond

Kako objašnjavaju kreatori, Cinebond je mobilna aplikacija za povezivanje korisnika po kriterijumu lokacije i odabira filmova koje bi želeli pogledati. Aplikacija korisniku prikazuje listu filmova dostupnih u obližnjim bioskopima, a odabirom onih koje želi da gleda, aplikacija će prikazati profile ostalih korisnika u blizini koji žele da gledaju iste filmove.

No, kako odabrati osobu s kojom želite gledati film? Tu nastupa onaj “tinderovski” moment – nećete “svajpati desno” osobu koja vam se pojavi na ekranu (ili levo, ako vam se ne svidi), nego ćete “baciti kokice” na fotografiju osobe s kojom želite gledati film. Ako ta osoba odluči da vas gađa kokicom – na konju ste, odnosno u bioskopu. Naime, Cinebond spaja dva korisnika i omogućuje im da putem chata dogovore detalje oko gledanja filma. Međutim, uprkos toj poveznici s Tinderom i ostalim aplikacijama za upoznavanje partnera, autori tvrde da ovdje nije reč o tome.

Apsolutno NE. Cinebond već upoređuju s dating aplikacijama i kažu da smo Tinder za kinoljupce. U ovom slučaju radi se isključivo o spajanju ljudi po filmskim preferencijama pa nema razloga zašto se aplikacija ne bi koristila među korisnicima oba i istog pola, odnosno bez konotacija na dating ili nešto treće osim pukog druženja. Uz Cinebond možda pronađete i steknete neke nove prijatelje u nekim nepoznatim gradovima s kojima delite ljubav prema filmu i bioskopima.

Cinebond 1

Aplikacija još nije objavljena, ali biće za mjesec dana za korisnike iOS-a i Androida, nakon što se završi nagradna igra koja delimično služi i za testiranje tržišta. Naime, iako imaju ideja, poput prodaje karata putem aplikacije, raznih popusta na ulaznice za korisnike, pa čak i na mogućnost dobijanja besplatnih, autori kažu kako poslovni model još nije odabran:

Aplikacija je zasad besplatna i možemo garantovati da nikad nećemo korisnicima naplaćivati stvari koje smo nudili besplatno. Dakle, neka vrsta freemium modela sigurno će biti, ali ne bismo još o detaljima. Bioskopi su voljni za saradnju jer im vrlo transparentno dovodimo korisnike ne dirajući u njihov segment i ne kosimo se s njihovim već postojećim aplikacijama. Cinebond je u ovom slučaju još jedan kanal prodaje.

Za testno tržište odabrali su Hrvatsku, iako su svesni da se ovdje takve aplikacije slabije koriste nego u, na primer, SAD. Na hrvatskom tržištu partner aplikacije su Cineplexx bioskopi u Zagrebu i Splitu, ali cilj je da Cinebond bude dostupan globalno.

Inače, Cinebond je deo sedme generacije Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Cinebond 2

Kao što smo spomenuli, aplikacija još nije dostupna za preuzimanje, ali dolazi kad i novi Zvezdani ratovi – u noći sa 16. na 17. decembra, na ponoćnoj pretpremijeri Star Wars: The Force Awakens u Cineplexxu City Centar One Zagreb East, predstaviće se i Cinebond. 

Izvor: Netokracija.com