Južnokorejska novinska agencija “zaposlila” novinara robota

Južnokorejska novinska agencija “zaposlila” novinara robota

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Južnokorejska novinska agencija Ionhap (Yonhap) uvela je sistem za automatsku izradu sportskih vesti na engleskom jeziku tokom fudbalskih utakmica Premijer Lige.

Kako navode, reč je o “robotu” (Soccerbot Software) koji oponaša način na koji novinari pišu.

Tokom trajanja sezone Premijer Lige 2016-2017, objašnjava agencija, “robot” je uspešno napisao ukupno 380 automatskih eksperimentalnih članaka, svaki u okviru jedne ili dve sekunde nakon završetka utakmica.

Agencija Ionhap navodi da će razviti i drugi program za pokrivanje Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu u Južnoj Koreji (PyeongChang Winter Olympics) u februaru sledeće godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Printscreen

(Visited 79 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE