Kako komunicira javni sektor?

Kako komunicira javni sektor?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Odgovor na ovo pitanje dobićemo na konferenciji “Focus” – međunarodnoj konferenciji o inovacijama i komunikacijama u javnom sektoru, koja se 1. decembra održava u Termama Tuhelj, u organizaciji agencije za komunikacijski menadžment Apriori World.

Cilj ove konferencije je okupljanje pojedinaca zaposlenih u javnoj administraciji i javnim kompanijama kako bi razgovarali o strategijama, taktikama i komunikacijskim procesima.

Zemlje jugoistočne Europe tokom tranzicije suočile su se s brojnim promenama. Danas, zbog sve većeg uticaja tehnologije, komunikacija je zavisna od brojnih digitalnih platformi, a različite generacije različito percipiraju i koriste komunikacijske alate. U takvom okruženju, javna administracija izložena je kritikama zbog birokratskih prepreka i nedovoljne komunikacije s javnošću.

Stoga javna rasprava o učinkovitoj komunikaciji potrebna je više nego ikada, a neka od pitanja koje se nameću su: kako na jednostavan način informisati ciljnu javnost, razumeju li političari važnost transparentnog komuniciranja, koja je njihova uloga i što treba da rade komunikacijski stručnjaci u javnom sektoru.

Međunarodna konferencija Focus predstavlja platformu za povezivanje, razmenu znanja i iskustva te definisanje smeernica novih komunikacijskih procesa.

Moto konferencije glasi bliže ljudima, a okupiće predstavnike javnog i privatnog sektora. Misija zaposlenih u javnom sektoru približavanje je građanima putem jednostavne i transparentne komunikacije, a sve s ciljem zajedničkog napretka.

Konferenciju će obeležiti predavači iz 8 zemalja, a posebni gosti predavači su: Ian Farrow direktor Westco Ltd. iz Londona te Alessandro Buttice rukovodilac odeljka Evropske komisije u Briselu.

Kompletan program, učesnike i način prijave možete pronaći na zvaničnom sajtu www.focus-conference.eu

(Visited 65 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE