Kako postati srpska Kendal Džener i ‘zaraditi’ 60 miliona glasova?

Kako postati srpska Kendal Džener i ‘zaraditi’ 60 miliona glasova?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Od hakera do grafičkih dizajnera, finalistkinje Miss Srbija 2016. pokazuju raznolika interesovanja, kada su njihova prezentovanja putem društvenih mreža u pitanju.

Najveći broj pratilaca na svetu preko Instagrama, pa i najveći uticaj ima Kendal Džener, iz porodice Kardašijan, što donosi ogroman novac. Svaka stranica Kendal donosi preko 40 hiljada dolara. Kako do tog uticaja i do tolikog uspeha doći kao i ko je naša Kendal Džener – bila je jedna od tema o kojima je finalistkinjama ovogodišnjeg izbora za Miss Srbije, njih 21 koje su odabrane među rekordnim brojem prijavljenih devojaka, tokom boravka u Porto Karasu, govorio Zoran Torbica. On im je, kao Internet guru, prenosio znanja iz te oblasti.

Devojke je najviše interesovalo kako društvene mreže mogu da budu dobar način komunikacije, ako se o mnogim stvarima vodi računa. S druge strane, takođe mogu da budu i negativna prezentacija ukoliko se ne obraća pažnja na to šta se objavljuje. Zapravo, devojke je interesovalo sve na Internetu, od najvoljenijih aplikacija kao što su Facebook ili Instagram do najposećenijih, kao što je TripAdvisor. Devojke su rado pratile predavanja i time potvrdile da buduća Miss Srbije mora da bude potpuno u skladu sa vremenom u kome živi. Ipak, mnoge od njih su već pokazale zavidno poznavanje korišćenja savremenih tehnologija i neke su već svoja znanja usmerila ka tome, dokazujući time da nisu samo lepotice sa naslovnih strana.

Zoran Torbica, foto: Zoran Mirčetić

‘Izuzetno sam zadovoljan ovom generacijom finalistkinja izbora za Miss Srbije. Tri četvrtine devojaka, iako veoma mlade, već su navikle na online trendove, što kupovinom karticama putem Interneta, što korišćenjem usluga elektronske uprave. Nekoliko njih su prepoznale važnost edukacije u toj sferi, pa su uzele učešća u konferenciji Fashion & Beauty Blogomanija koja se održavala početkom leta u Sloveniji. Takođe, pokazale su visok nivo znanja kada govorimo o korišćenju društvenih mreža kao i o bezbednosti na istim. Finalistkinje, ne samo da su lepe, već su to i devojke koje su jako inteligentne i pametne, kao i upućene i motivisane da se dodatno informišu o trendovima u novim tehnologijama koji će im, sigurno, pomoći u predstavljanju kao i u daljoj karijeri’, rekao je Zoran Torbica.

Za IT ne postoje granice

Tako aktuelna Miss Beograda, Tijana Kušljić, inače student završne treće godine menadžmenta na Fakultetu organizacionih nauka, otkriva svoju viziju informacionih tehnologija:

‘Informacione tehnologije menjaju način života ljudi, zabave i rada. Zahvaljujući IT-u ne postoje granice u elektronskom poslovanju. Smanjuju se troškovi, brzina poslovanja i geografska udaljenost među ljudi. To omogućuje poslovanje među ljudima na najudaljenijim tačkama sveta. Ja to primenjujem tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti kao što su plaćanje računa, prijavljivanje ispita ili obavljanje komunikacije sa kim god je to neophodno i gde god da sam. Često kupujem putem PayPal-a, šopingujem onlajn na raznim sajtovima. Najčešće sam kupovala sunđerčice za poliranje automobila, što možda zvuči smešno, ali je tako’, kaže kroz smeh Tijana Kušljić.

Tijana Kušljić i Mladen Baron, foto: Zoran Mirčetić

Tijana Kušljić i Mladen Baron, Foto: Zoran Mirčetić

Hakeri nisu uvek loši

Julija Krsmanović iz Požege je četvrta godina informatičkog smera u Gimnaziji i planira da upiše FON. Njoj je fenomenološki posebno interesantno hakovanje: ‘Što se tiče hakovanja znam za anonimuse i to mi je vrlo interesantno. Kad neko pomene hakere, obično se misli na nešto loše. Međutim, oni rade dosta pozitivnih stvari, između ostalog sve su aktivniji u društvenom i političkom životu, vrlo često su presudni u borbi protiv kriminala pre svega organizovanog. Lično, nemam dodira sa tim. U budućnosti, planiram da se bavim programiranjem, a trenutno me okupiraju programi kao što su Java, Flash i CSS.’

Julija Krsmanović, foto: Zoran Mirčetić

Julija Krsmanovic, foto: Zoran Mirčetić

Jednostavna onlajn kupovina

Jovana Doroški iz Novog Sada zavisna je od kupovine putem Interneta: ‘Poslednjih nekoliko godina, Srbiju je zahvatila prava kupoholičarska kriza i to ona virtualna. Tako je i mene, još pre nekoliko godina, privukao taj način jednostavne online kupovine, gde je najčešće sve tri do četiri puta jeftinije i sve češće je isporuka besplatna. Ja sve kupujem putem Interneta. Takođe, roba iz inostranstva koja košta do 70 evra oslobođena je pdv-a, što je još jedna olakšica. Najčešće sam kupovala dizajnerske cipele kojih nema u Srbiji. Kako ne znam gde će me put odvesti i možda završim u modelingu, trudila bih se uvek da se drugačije stilizujem u čemu mi upravo onlajn kupovina pomaže. Ukoliko i ne kupim nešto, onda barem ispratim svetske trendove.’

Jovana Doroški, foto: Zoran Mirčetić

Jovana Doroški, foto: Zoran Mirčetić

Kako najbrže do klijenata

Mina Čupić studira veb i grafički dizajn u ComTrade IT školi: ‘Već se duže vreme bavim veb dizajnom. Najpre sam počela kao srednjoškolska, zainteresovana za tu oblast i to uz brata, koji je već uspešan programer. Dosta sam radila samouka u različitim dizajnerskim programima. Sada kad sam na fakultetu, očekujem sve da bude drugačije. Očekujem da naučim kako se prave sajtovi za šoping, za reklamiranje i oglašavanje firmi, kako da se na najlakši, a najlepši način dospe do što više klijenata, odnosno potrošača. Nadam se da ću tokom studija privoleti brojne aplikacije, koje su upravo pravljene za dizajn.’

Mina Čupić, foto: Zoran Mirčetić

Mina Čupić, foto: Zoran Mirčetić

Sve za popularnost

Milica Radin je Miss Vojvodine, a kao model učestvovala je na Blogomaniji u Mariboru, Slovenija: ‘Ove godine sam prisustvovala Blogomaniji u Sloveniji. To je bio skup blogera iz čitavog regiona. Iako sam radila samo revije, iskustvo boravka u Mariboru bilo je više nego bogato. Tamo sam čula stvari koje na drugim mestima nisam. Kao na primer kako postati bloger i povećati popularnost i broj poseta i pratilaca na YouTube kanalu i Instagram profilu. Pokušala sam sa iskustvima drugih i od tada – broj folovera mi je veći.’

Milica Radin, foto: Zoran Mirčetić

Milica Radin, foto: Zoran Mirčetić

I tako, naše lepotice otvaraju nova poglavlja, koja samo prate njihov izgled i reputaciju.


Prvi deo priprema za jubilarno 20. takmičenje za izbor najlepše Srpkinje, pod sloganom Misija lepote, odvija se u Porto Karasu, u Grčkoj, u elitnom hotelu Meliton, gde su gostovale brojne VIP ličnosti pod pokroviteljstvom Miss Srbija kompanije. Tim predvođen predsednicom kompanije Vesnom de Vinčom, radi sa finalistkinjama, kako na fizičkim, tako i na mentalnim pripremama, koje će od devojaka iz komšiluka napraviti moderne princeze. Za kompletan izgled zadužen je kreativni direktor kompanije Nebojša Pilipović Pilo, a sa devojkama rade vrhunski fotografi kao što su Zoran Mirčetić, Sara Popović, Predrag Dedijer i Igor Đorđević, snimatelji Una Bojić i Vladimir Popov, dok je stilista modni kreator Mladen Milivojević Baron. Fizički izgled devojaka prepušten je ekipi sportista među kojima su dr Miroslav Marković kao fitnes instruktor i Doktor Filgud kao i nutricionista pride, Mili Veljković kao instruktor tenisa i Drago Vulinović kao tai či instruktor i mentalni trener. Za lepotu takmičarki zadužena je Purity akademija minker Magdalena Kozačenkov) i frizerski salon Voja by Revlon (frizeri Serđa Rakić i Daniel Acevski). Poseban akcenat pripremama daju gošće iz ParizaSuna Moja, stilistkinja i Nahoko Spajs, fotografkinja koje su uradile editorijale za svetske modne magazine. Za koreografiju i izgled devojaka brinu se Adriana Čortan i Slađana Tesla. O internet bezbednosti obučavao ih je internet guru Zoran Torbica, o inostranim studijama Taras Stojković, o medijskom nastupu lice RTS Pinka Maja Manojlović, a od novinara priključio se novinar Color Press grupe Milan Milošević. Sve se odvija pod budnim okom supervizora Đurđine Vojvodić, koordinatora tima Tijane Rajković i tehničkog koordinatora Darka Nikolića. Pripreme su posetili pevač Amel Ćeman Ćemo i magazin mogul Sandra Čoban, a o zdravlju devojaka brinu se doktori Vladimir i Ljudmila Danilov.

(Visited 1,142 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE