Kandidati ocenjivali kompanije u 2016: Poslodavci i dalje ne obaveštavaju o ishodu konkursa za posao!

Kandidati ocenjivali kompanije u 2016: Poslodavci i dalje ne obaveštavaju o ishodu konkursa za posao!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

I protekle godine su kandidati koji putem sajta Poslovi.infostud.com konkurišu za posao, u okviru istraživanja „Oceni put do posla“ dali svoj sud o načinu na koji su poslodavci organizovali proces selekcije i regrutacije u svojim kompanijama.

Tom prilikom je ocenama od 1 do 5 bodovan način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Način na koji je kompanija zakazala test ili intervju ostaje među najbolje ocenjenim aspektom u procesu selekcije, dok je ocena za obaveštavanje kandidata o ishodu konkursa za posao ostala gotovo nepromenjena u odnosu na prethodnu godinu.

U istraživanju je ove godine popunjeno 82.035 upitnika, što je za oko 1 500 više u odnosu na prošlu godinu. Pored toga, ocenjeno je znatno više konkursa za posao ( gotovo 17000), kao i veći broj pojedinačnih poslodavaca ( skoro 5000).

Poslodavcima i dalje niska ocena za obaveštavanje o ishodu konkursa

Izostanak povratne informacije o ishodu konkursa i dalje je najslabije ocenjen u procesu selekcije i regrutacije i nije zabeležen pomak u odnosu na prošlu godinu. Iako kompanije polako postaju svesnije da slanjem povratne informacije utiču na formiranje stava o sebi, kandidati i dalje izražavaju nezadovoljstvo merom u kojom se to čini. Prosečna ocena i ove godine iznosi 1.6 koliko je iznosila i u 2015.

Blagi pomak za brzinu procesa selekcije kandidata

Blagi pomak vidi se kod ocene za brzinu završetka procesa selekcije. Za razliku od prethodne godine kad je ocena iznosila 3.3, ove godine ocena je za nijansu viša i iznosi 3.4.

Veće zadovoljstvo kandidata vidi se i kod ostalih segmenata procesa selecije kao što su informisanje o radnom mestu (opis posla, radni uslovi, visina zarade) i ocena ove godine iznosi 3.5. U odnosu na prošlu godinu poboljšan je i način na koji kompanija zakazuje test ili intervju i sada ocena iznosi 3.9. za razliku od prošlogodišnjih 3.8.

Najbolje ocenjen proces selekcije i regrutacije

Kompanije, čiji su proces selekcije i regrutacije kandidati najbolje ocenili su Zuhlke Engineering, Bitgear WirelessDesign Services i Bibo Global Opportunity, Inc.

HR agencije koje su dobile najviše ocene su: TIM Centar, Human Capital Solutions Executive Search i Manpower.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE