Koja su najčešća “kako da…” pitanja na Googleu?

Koja su najčešća “kako da…” pitanja na Googleu?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Otkako je Google svojim pretraživačem promenio način na koji tražimo informacije, povremeno objavljuje zanimljive statistike o najčešćim pretragama.

Ovaj put je kompanija udružila snage s novinarom Ksakinom G.V koji se bavi interaktivnom vizualizacijom podataka.

Rezultat saradnje je stranica How-To-Fix-a-Toilet.com, na su kojoj na zanimljiv način vizualno prikazane pretrage na Googleu kojima su korisnici tražili informacije o tome kako nešto da urade.

Tako su korisnici tražili informacije kako da naprave palačinke, zarade novac, izgube suvišne kilograme ili kako da se poljube.

Ono što je naročito zanimljivo na ovoj stranici jeste da, osim svetskih pretraga, prikazuje i najčešće pretrage u Srbiji. Tako, na primer, Srbi najčešće traže informacije o tome kako da poprave vrata ili zid

Izvor: tportal.hr, b92

(Visited 68 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE