Kojoj “Made In” etiketi najviše verujemo?

Kojoj “Made In” etiketi najviše verujemo?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Kod kupovine odeće i obuće navikli smo da na etiketi vidimo da je napravljena u nekoj zemlji Dalekog istoka, najčešće Kini, ali u novije vreme i Indiji, Indoneziji, Maleziji… Ali, što ako na istom proizvodu vidimo da je napravljen u Nemačkoj ili Sjedinjenim Američkim Državama? Odgovor je da će se i uz papreniju cenu kupci odlučiti na takav proizvod.

Upravo zato je zanimljivo istraživanje Statiste i Dalia Research nad 40 hiljada kupaca u 52 zemlje koje predstavljaju 90 posto svetske populacije. Tim se istraživanjem želelo otkriti koje se zemlje proizvodnje najviše cene kad ih vidimo na etiketama. Na samom vrhu se sa sto mogućih bodova nalazi Nemačka.

To potvrđuje koliko ljudi još uvek veruju nemačkom kvalitetu i potvrđuju da ona nije floskula. Zatim s 98 bodova sledi Švajcarska, s 92 bodova Evropska unija, s 91 Velika Britanija, s 90 Švedska… Sjedinjene Američke Države su na osmom mestu s 81 bodom, a s Dalekog istoka ceni se tek Japan, koji s 81 bodom deli osmo mesto sa SAD-om i Italijom.

Ukratko, na listi 20 zemalja nema nijedne od onih koje ćemo najčešće pronaći na našim etiketama i to dovoljno govori…

Izvor: ictbusiness.info

(Visited 74 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE