Nova Android funkcija detektuje aplikacije koje troše bateriju

Nova Android funkcija detektuje aplikacije koje troše bateriju

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Jedan od najvećih izazova u vezi sa trajanjem baterije kod Android uređaja jesu aplikacije koje aktiviraju pametni telefoni i u trenucima kada ga vlasnik ne koristi, kako bi skinule određeni update, ili aktivirale neku drugu funkciju. Posledice rada takvih aplikacija nazivaju se „wakelocks”, koje konstantno aktiviraju uređaj, budući da vuku informacije iz telefona. Ova funkcija sprečava uređaj da uđe u dublji „sleep mode“, koji bateriju čuva od trošenja.

Do sada je predstavljen veći broj aplikacija koje su imale za cilj da spreče „wakelocks“, ali sada Google u najnovijem Android 8.1 Developer Preview-u donosi aplikaciju za baterije koja prijavljuje aplikacije koje izazivaju ovakve posledice. Upozorenje se prikazuje u podešavanjima za bateriju u obliku crvene ikonice, a sa imenom napadne aplikacije, te načinom na koji troši bateriju. Klik na upozorenje daje opciju ispravljanja ovog problema.

Još uvek nije poznato da li će nova funkcija sigurno postati deo Android 8.1 verzije, kada nova verzija operativnog sistema bude lansirana, ali se svakako radi o zanimljivom projektu kompanije Google, koji će se sigurno u nekom trenutku naći na Androlid uređajima.

Izvor: Android Authority, PCpress

(Visited 94 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE