PayPal ulazi u oblast tradicionalnog bankarstva

PayPal ulazi u oblast tradicionalnog bankarstva

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

PayPal postigao je sporazum sa Vizom koji mu omogućava izdavanje debitnih kartica u Evropi.

Time ova kompanija poznata po uslugama online plaćanja najavljuje ulazak u oblast tradicionalnog bankarstva.

Dve kompanije potpisale su sporazum o saradnji u pružanju usluga platnog prometa širom Evrope. To znači da će PayPal, koji već ima bankovnu licencu u Evropi, moći da ponudi Visa debitne kartice sa svojim brendom na njima.

Ugovor sa Visom omogućiće korisnicima PayPal pristup Visinim beskontaktnim platnim mestima u prodavnicama u Evropi, a moći će da plaćaju i preko telefona putem svog PayPal računa.

Taj potez će, kako se očekuje, naročito privući male firme koje na računu PayPal imaju novčane sume predviđene za kupovinu zaliha, kao i osobe koje nemaju bankovni račun, a koriste PayPal, piše “Fajnenšel tajms”.

Sporazum sa Visom otvara PayPal širu bazu klijenata jer poslovanje preseljavaju na gradanstvo.

Prema rečima, šefa sektora plaćanja, proizvoda i inženjeringa Džima Megatsa, PayPal je planirao da pokrene debitne kartice iako im to nije bio primarni cilj.

PayPal ima nekoliko važnih klijenata koji bi za svakodnevnu potrošnju radije koristili PayPal nego bankovni raču, a postoje i korisnici koji sve onlajn transakcije vrše preko PayPal što žele da nastave i preko njihove debitne kartice, objašnjava on.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

(Visited 82 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE