Šaljiva tajna strana Google pretraživača!

Šaljiva tajna strana Google pretraživača!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Najpopularniji pretraživač weba na svetu ima i šaljivu stranu, koju bez problema možete da aktivirate pomoću nekoliko ‘tajnih’ reči.

Askew

Ako u pretraživač ukucate ‘askew’, odnosno englesku reč koja znači nakrivljeno, čitav Google će se blago nagnuti na jednu stranu. Nakon toga će sve i dalje normalno funkcionisati.

Anagram

Google će se posle ove pretrage našaliti s vama i pitati vas da li ste mislili na ‘nag a ram’, što je takođe samo po sebi anagram.

Atari breakout

Ako spadate u veterane prvobitnog Breakouta, ova skrivena opcija će vas oduševiti. Sve što treba da uradite jeste da pretražite Atari Breakout, i nakon toga odete na Slike. Umesto standardnog pregleda screenshotova iz igre, rezultati će se pretvoriti u cigle koje treba da uništavate lopticom.

Do a barrel roll

Ova beskonačna ali nezamenjiva funkcija daje Googleu komandu da se obrne oko svoje ose. Samo pretražite ‘do a barrel roll’ i uživajte u akrobacijama.

Google in 1998

Ako ćelite da vidite kako je popularni sistem za pretraživanje izgledao u kasnim devedesetim, upišite ‘Google in 1998’ i saznajte.

Zerg rush

Obožavatelji Starcrafta u ovoj će skrivenoj mini-igri uživati više od svih ostalih. Nakon što ukucate Zerg Rush u pretraživač, ekran će ‘napasti’ horda malih ‘O’ slova koja će pokušati da pojede pretragu. Na vama je da kliktanjem ubijete što više njih, pre nego što vam zaista unište pretragu.

Super Mario Bros

Pre nego što se ponadate, ne – nećete moći da igrate Super Marija u okviru Googlea. Ono što ćete moći, doduše, jeste da kliknete na skrivenu ciglu iz igre koja nakon 100 klikova upornim internautima poklanja 1UP, odnosno ekstra život.

Izvor: tportal.hr

(Visited 137 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE