To so države z najhitrejšim internetom na svetu

To so države z najhitrejšim internetom na svetu

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Mednarodna telekomunikacijska zveza objavila poročilo iz  katerega smo izvedeli katere države imajo najboljše in katere najslabše Intenet povezava na svetu.

Na vrhu seznama je Južna Koreja kot država z najhitrejšim Intenetom na svetu.

Razvrstitev temelji na hitrosti Intenet povezave, obseg osnovnih naročnikov na 100 prebivalcev in odstotek gospodinjstev ki imajo v lasti računalnik.

Severna Koreja se je prvič našla  pred Dansko, ki je v preteklih letih bila na vrhu tega seznama. Na tretjem mestu je Islandija, ki ji sledijo Velika Britanija, Švedska, Luksemburg, Švica …

Država z najslabšo internetno povezavo je Čad, sledijo Kuba, Afganistan in Etiopija.

Ko gre za Evropo, Albanija ima najnižji hitrosti interneta.

Vir: B92

(Visited 27 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE