WordPress ne uklanja sadržaje koji podržavaju terorizam

WordPress ne uklanja sadržaje koji podržavaju terorizam

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

WordPress.com , jedna od najvećih blogerskih platformi, ne uklanja stranice koji podržavaju terorizam, te takvi sadržaji nastavljaju da budu dostupni čak i pošto ih korisnici prijave.

Naime, WordPress.com propustio je da ukloni brojne stranice ekstremističkih organizacija, a u okviru kojih su se nalazili linkovi ka različitim video, te drugim sadržajima koji podržavaju terorizam. Oni koji se bore protiv prisustva ekstremističkih sadržaja na internetu prijavili su da su registrovali više ovakvih sadržaja u okviru platforme, uključujući i film koji je, navodno, motivisao napad koji se u oktobru dogodio u Njujorku.

Akteri Projekta za borbu protiv ekstremizma (CEP) u više navrata su prijavljivali ovakve stranice WordPress-u u proteklih 18 meseci, ali nisu dobili odgovor na svoje zahteve. U pismu izvršnom direktoru kompanije Automattic, koja stoji iza platforme WordPress, aktivisti zahtevaju da se ukine grupa stranica koje podržavaju sadržaje ovog tipa, a od kojih su neke prijavljene pre više od godinu dana.

WordPress.com koristi besplatan softver koji korisnicima omogućava da otvore svoje web-stranice u roku od nekoliko minuta, te platformu poseti više od 400 miliona ljudi na mesečnom nivou, što dodatno otežava praćenje problematičnih sadržaja, te uklanjanje ekstremističke propagande.

Izvor: The Telegraph, PC press

(Visited 19 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE