Zubari prate inovacije: Umesto anestezije odlazak na virtuelnu plažu smanjuje bol!

Zubari prate inovacije: Umesto anestezije odlazak na virtuelnu plažu smanjuje bol!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Virtuelna realnost se u medicini još uvek testira, ali prvi rezultati pokazuju da zaista pomaže pacijentima. Tim britanskih naučnika svoje pacijente je odveo na plažu kako bi im smanjio bol.

Pacijenti koji posećuju virtuelnu plažu dok su kod zubara gotovo da ne osećaju bol, tvrde britanski naučnici.

U studiji objavljenoj u magazinu Environment & Behaviour rezultati su pokazali da su pacijenti koji su boravili u virtuelnoj realnosti osećali manji stres i manji bol.

Naše istraživanje je pokazalo da ovakva upotreba tehnologije pomaže pacijentima. Upotreba virtuelne stvarnosti u medicini je u porastu, ali je potrebno više uzoraka kako bismo imali precizniji dokaz i kako bi se konačno popravilo iskustvo pacijenta“, rekla je autorka studije Karin Tanja-Dijkstra.

Istraživači se nadaju da će ovakve metode uveliko olakšati i stručno usavršavanje praktikantima, tako da bi uspeh studije mogao da bude višestruk.

Izvor: B92

(Visited 42 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE