Aplikacija koja vam pozajmljuje novac za online kupovinu!

Aplikacija koja vam pozajmljuje novac za online kupovinu!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Startup kompanija koja se bavi pozajmicama Affirm, koju je osnovao PayPal i Yelp suosnivač Max Levchin, namerava da uništi kreditnu karticu, ili u najmanju ruku poremeti ceo koncept. Kompanija koja je počela 2012. ponudivši jednostavne i transparentne kredite za kupovinu na vebu, danas pokreće mobilnu aplikaciju koja radi kao virtuelna kreditna kartica, tako da se može koristiti kao kreditna linija bez vezivanja za bilo koju online kupovinu. Aplikacija je sada dostupna za iOS i Android.

Virtuelna kartica vam daje jedinstveni broj kartice, datum isteka i trocifreni sigurnosni kod, koji se zatim mogu koristiti za jedinstvenu online kupovina, dok se plan otplate upravlja preko aplikacije. Umesto stalno promenjivih stopa i naknada, Affirm vam daje naprednu procentualnu kamatnu stopu, kreće se od 10% do 30%, za pojedinačne kupovine i govori vam koliko ćete na kraju platiti pre kupovine. Da biste koristili uslugu, morate obezbediti dokaz o identitetu, ali kredit se produžava samo za stavku koju želite kupiti, pri čemu kompanija mora da utvrdi vašu mogućnost da vratite kredit na osnovu vašeg tekućeg kredita i ukupnog iznosa koji je pozajmljen. Kompanija kaže da će odbijati kredite ako otkrije ponašanje “prekomernog” pozajmljivanja, što ukazuje na to da ima neke ugrađene prepreke kako bi se sprečilo da se ona koristi kao kreditna kartica visokog limita.

Premisa Affirm-ovog argumenta je jednostavna: kompanije za kreditne kartice zarađuju tako što odobravaju kredite ljudima koji možda ne mogu da ga vrate, što dovodi do povećanja duga i prihoda izdavaoca kreditne kartice u vidu kazni, povećanja kamate i drugih naknada. “Ovo je prava alternativa kreditnim karticama“, kaže Jack Chou, šef proizvoda kompanije Affirm.

Izvor: The Verge, PCpress

(Visited 25 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE