5 veoma uspešnih preduzetnika iz sveta poznatih

5 veoma uspešnih preduzetnika iz sveta poznatih

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Neki od najboljih holivudskih glumaca i glumica, odlučili su da sami kroje svoj karijerni put. Ne žele da zavise od producentskih kuća, reditelja i popularnosti – koja je često krhka i kratkotrajna, već od svoje ambicije i sposobnosti.

Sajt Inc.com napravio je listu nekoliko veoma sposobnih zvezda.

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba) on

1.Džesika Alba (Jessica Alba)

Sreća u tome što je Alba imala alergijsku reakciju na deterdžent za veš, jeste u tome što je 2011. pokrenula svoju, sada već veoma uspešnu, kompaniju. Naime, zvezda filmova “Sin City” i “Fantastic Four”, osnovala je startap “The Honest Company”, koja prodaje više 100 netoksičnih proizvoda, uključujući pelene, šampone, kućnu hemiju… Ima online prodaju ali i maloprodajne objekte uključujući “Whole Foods” i “Target”.

Zanimljivo je da je njena kompanija optužena da je lagala kupce oko prisustva sastojaka u određenim proizvodima, kao i zbog krema za sunčanje za koje se tvrdi da su bez efekta. Uprkos tome, kompanija zarađuje 300 miliona dolara godišnje, i vredi 1.7 milijardi dolara.

2. Džordž Kluni (George Clooney)

Kluni je dobio dve velike filmske nagrade, ali najveću “pobedu” nije odneo uz pomoć filma. Prodaja kompanije, čiji je suvlasnik, a koja se bavi proizvodnjom tekile “Casamigos”, donela mu je minimum 700 miliona dolara.

3. Riz Viterspun (Reese Witherspoon)

Još jedna glumica i dobitnica Oskara, serijska je preduzetnica. Osnovala je čak tri kompanije u proteklih nekoliko godina. Suosnivačica je “Pacific Standard” (2012. godine), produkcijske kuće koja je lansirala hit filmove “Gone Girl” i “Wild”.
Zatim, tri godine kasnije, lansirala je modni i lifestyle brend “Draper James”, startap koji je dobio 10 miliona dolara investicije, a prodavaće se u prodavnicama lanca “Nordstrom”.

Njen najnoviji poduhvat jeste multimedijska kompanija “Hello Sunshine”, koja će se baviti uključivanjem “ženske” literature u TV i film.

Pored svega toga, ona je i producentkinja hit serije, čija je i glavna junakinja, “Big Little Lies”. Sve vam je jasno.

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

4. Sofija Vergara (Sofia Vergara)

Jedna od najplaćenijih zvezda, junakinja serije “Modern Family”, Vergara je takođe i suosnivačica produkcijske i marketinške kompanije “Latin World Entertainment”, vredne više miliona dolara, i kompanije koja se bavi digitalnim medijima “Raze”.

Vergara i njen partner u osnivanju kompanija Luis Balaguer, lansirali su svoju prvu firmu 1994. godine, kada su uočili da malo talenata iz Latinske Amerike imaju svoje agente. Kompanija sada predstavlja neke od najvećih zvezda sa španskog govornog područja, kao što su Alejandra Espinoza i Rafael de La Fuenta.

Kompaniju “Raze” Vergara je osnovala sa Balaguerom, ali i sa bivšim predsednikom “Fox TV Studios”, Emilijanom Kalemzukom. Cilj je produciranje sadržaja usmerenog na populaciju Latinske Amerike kroz nekoliko platformi.

5. Džesika Simpson (Jessica Simpson)

Simpsonova je karijeru počela kao pop zvezda, da bi jedno vreme bila senzacija reality televizije, pre nego što je ušla u preduzetnički svet 2006. godine. Sa svojom majkom Tinom En Dru (Tina Ann Drew), osnovala je “Jessica Simpson Collection”, liniju obuće, a kasnije i ženske odeće, nakita i naočara. Najnoviji poduhvat uključuje i liniju odeće za bebe. Više od 10 godina, koliko je njen brend prisutan, kompanija joj donosi milijardu dolara svake godine (prema Forbsu).

Izvor: BIZLife/Inc.com
Foto: Instagram

(Visited 97 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE