5 znakova da vam posao uništava život!

5 znakova da vam posao uništava život!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Život nas toliko okupira da često ne primećujemo veoma očigledne stvari, a jedna od njih je i činjenica da radimo posao koji je štetan po nas ili da nam polako preuzima privatnost. Business insider je objavio pet osnovnih znakova da posao uništava vaš život kako biste ih uvideli na vreme i promenili nešto u svoju korist.

Stavljate kolege ispred prijatelja i porodice

Divno je kada imate dobar i lep odnos sa kolegama i kada neki od njih postanu vaši prijatelji. Ipak, morate imati život van posla. Veoma je važno da negujete svoje osnovne relacije sa prijateljima iz detinjstva i sa školovanja kao i da posvećujete vreme svojoj porodici. Prijateljstva sa posla su divna ali retko opstaju nakon što neko promeni posao.

Vaše zadovoljstvo na poslu uslovljava vašu celokupnu sreću u životu

Posao je vaša obaveza i doživljavajte ga tako, bez puno emocija. Ostatak života treba da provedete što je bolje, ispunjenije i srećnije moguće. Ne dozvolite da vam sujetni i negativni ljudi sa posla ili propao prijekat upropaste dan i celokupno raspoloženje.

Imate probleme sa spavanjem

Ukoliko ne spavate dobro bićete nervozni ceo dan i polako će vam padati imunitet što na duže staze može ozbiljno da vas ugrozi. Ukoliko imate probleme da zaspite razmislite o tome da li je uzrok posao i sekiranje oko toga da li ćete sve uspeti i da li ćete stići na sve satanke koji vas čekaju narednog dana.

Ne možete da prestanete da mislite o poslu van posla

Ovo je crveni alarm koji govori da što pre morate da menjate ili sebe ili posao. Posao je samo deo života, a pravi život je van njega. Ukoliko stalno mislite na posao pod velikim ste pritiskom i tenzijom, a to se nažalost veoma loše moze odraziti na vaše zdravlje, kako fizičko tako i mentalno. Morate ispuniti svoj život i drugim sadržajima.

Kampujete na radnom stolu

Normalno je da u radnom okruženju imate nekoliko odnovnih potrepština koje nisu u vezi sa poslom kao što su flašica vode, fotografija, užina, u ženskom slučaju štikle za sastanke i tako dalje… Ukoliko počnete da primećujete da vaš radni sto polako postaje vaša spavaća soba pod hitno razmislite u čemu je problem. To je osnovni pokazatelj da se posao nezdravo kao bolest širi u vaš život koji vi polako ali sigurno premeštate u svoju kancelariju.

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

(Visited 158 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE