6 najboljih gradova za započinjanje biznisa!

6 najboljih gradova za započinjanje biznisa!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Dobro je poznato da su oaze pokretanja poslovanja Silicijumska dolina, Njujork, Los Anđeles, Sijetl, Čikago… Ipak tamo je konkurencija prevelika, a cene paprene. Zato je Inc. objavio novu listu gradova koji su odlični za startape, novo poslovanje i mlade ljude.

Kako se navodi ono što će najpre privući mlade ljude su drugi mladi ljudi. Takođe mnogi pomenuti gradovi nisu bili to što predstavljaju danas dok tu nisu došli velikani poput Majkrosofta, Amazona, Starbaksa… Tako da ovo su gradovi koji mogu biti sledeće oaze.

Pitsburg

Malo je poznato da je ovaj grad kuća Gugla, Ubera i Amazona. Škola ’Carnegie Mellon’ ocenjena je od strane Biznis insajdera kao najprespektivnija u oblasti programiranja, razvoja softvera, robotike, mašinstva i slično.

Indijanopolis

Infrastruktura ovog grada naglo raste kao i razvoj kompanija u oblasti IT-a koje su ovde smeštene. Takođe Indijanopolis je četvrti najbolji grad za žene IT-jevce i ’njihova cena’ raste iz dana u dan. Svaki pedeseti američki inženjer školovan je u ovom gradu. Neki od najvećih trgovinskih lanaca rođeni su upravo ovde.

Providens

Ovaj grad je mnogo uložio u preduzetništvo. Prošle godine privukli su GE Digital, Johnson & Johnson, Virgin i Kembridžov Centar za inovacije. Napravljene su posebne institucije za istraživanje koje se trude da od ovog mesta naprave drugu Silicijumska dolinu omogućavajući nastavak istraživanja talentima institucija kao što su Bron i Harvard.

Kolumbus

Ovaj grad postaje sve poznatiji i smatra se jednim od najboljih mesta za započinjanje biznisa. Čak pet firmi sa liste Fortune 500 je u ovom gradu, a Univerzitet u Ohaju ima veliko sedište u ovom gradu. Najviše u ovom gradu rastu kompanije koje se bave kozmetikom i zdravljem. Poslovni prostori u ovom gradu su za 40 posto jeftiniji od Čikaga i 60 posto jeftiniji od Njujorka.

Čarlston

On je rangiran kao jedan od najboljih gradova na svetu. Uz to je kuća preko 250 kompanija koje se bave tehnologijom, a ekonomija digitala raste iz dana u dan. U ovaj grad svakoga dana se seli u proseku 35 ljudi, što je nešto manje od 13.000 godišnje, od čega je dve trećine između 18 i 44 godine.

Čijang Maj

Ovaj tajlandski grad smatra se top destinacijom digitalnih nomada. Mnogi svetski stručnjaci ocenjuju ovaj grad visokom ocenom kada je poslovanje u pitanju, a o tome je nedavno pisao i Forbs. Mnogi preduzetnici se povezuju u ovom gradu koji ima sve preduslove za tehnološki razvoj uživajući u jeftinim cenama svega. Iako je kulturološka razlika velika kada odete na Tajland i možda neće biti izgledno da preselite ovde ceo tim, Čijang Maj je odlično mesto za pokretanje biznisa.

Izvor: BIZLife

(Visited 108 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE