Kineski turisti okupirali Beograd: U proseku naprave 1.000 fotki, ali im treba bolji Wi-Fi!

Kineski turisti okupirali Beograd: U proseku naprave 1.000 fotki, ali im treba bolji Wi-Fi!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Broj kineskih turista u Beogradu je u prva tri meseca ove godine veći 100 odsto u odnosu na isti period lane.

Posle proglašenja srpske prestonice za jednu od najpopularnijih destinacija na Sajmu turizma u Šangaju, očekuje se još veća posećenost, kažu u Turističkoj organizaciji Beograda.

U razgovoru za Tanjug, direktor TOB-a Miodrag Popović podseća da se već krenulo sa promocijom na kineskom tržištu, a rezultati su, kaže, vidljivi, međutim, ističe da nedostaju vodiči sa znanjem kineskog jezika iako postoje svi uslovi da se to prevaziđe.

Ukazujući da je prvi redovan kurs za turističke vodiče u septembru, Popović je apelovao na studente kineskog jezika da se prijave, rekavši da to ne predstavlja samo dodatni izvor prihoda za njih već i mogućnost da počnu da rade u turizmu.

Povećanju broja turista doprineće direktna linija za Peking, a od januara ove godine Srbija ima bezvizni režim sa Kinom. Dva meseca od te odluke, u martu 2017. Beograd je već ostvario značajne rezultate po pitanju dolazaka gostiju iz Kine.

Broj dolazaka je veći za nekih 124 procenata, a broj noćenja za 116 procenata. To je razlog za optimizam. Imamo i spotove sa Novakom Đokovićem i Batom Živojinovićem, planiramo da učestvujemo na sajmovima u nekoliko oblasti u Kini, a bićemo mnogo više prisutni na društvenim mrežama“, rekao je Popović.

On je naglasio da je Beograd za posetioce iz daleke Kine spreman i po pitanju gastronomije.

Prethodnih par meseci postoji veliki interes naših agencija za kinesko tržište, najbolje je pronaći, a mi možemo u tome pomoći, patrnere u samoj Kini. Mi upućujemo strane agencije, tur operatore turističke agencije na operatore u Beogradu i tako posao najbolje funkcioniše“, kaže direktor TOB-a.

Kaže da već sada imamo tri, četiri kineske turističke agencije koje su srpske. Reč je o kineskim državljanima koji su došli u Beograd i otvorili agencije za dovođenje kineskih gostiju, što takođe pokazuje da Beograd postaje značajna destinacija za Kineze.

Što se tiče ukupnih rezultata Beograd od početka godine ima rast broja turista i to već četvrtu godinu zaredom, najčešći su to gosti iz regiona, ali ne samo iz zemalja bivše Jugoslavije.

Imamo i goste iz Turske koji su i dalje ubedljivo najbrojniji, zatim iz Grčke koji rastu godišnje po stopi od sto procenata, a imamo sve veći broj posetilaca iz Izraela, Nemačke, Velike Britanije…“, rekao je Popović.

S tim u vezi, TOB ima više turističkih informativnih centara u gradu, postavljene su table na više jezika, uključujući i kineski i ruski jezik, a vrlo brzo ćemo imati interaktivne table koje će omogućiti još bolju komunikaciju sa gostima u Beogradu.

Najbolji promoteri Beograda su pre svega sami Beograđani jer mi smo gostoljubiv i obrazovan narod. Na engleskom jeziku ćete od svakog Beograđanina da dobijete dobru, kvalitetnu informaciju, kuda otići“, kaže Popović, a odgovarajući na pitanje da li zaposleni u hotelima promovišu Beograd i njegove atrakcije onako kako se to radi u inostranstvu, Popović napominje da se svake godine organizuju edukacije i obrazovanje kadrova u turizmu.

Na pitanje šta se može primeniti iz Šangaja, budući da je delegacija grada Beograda na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Malim nedavno boravila u tom kineskom gradu, Popović kaže da je njihov sistem informisanja sjajan i da se turisti mogu lako snaći zbog načina na koji je grad uređen.

Govoreći o specifičnostima kineskih turista, Popović kaže da oni u proseku snime hiljadu fotografija, što nije problem jer Beograd, podseća, ima mnogo lepih mesta, a ukazuje da je za njih važna internet konekcija.

Zanimaće ih sve, od kulture i istorije do zabave i gastronomije, ali treba voditi računa da imaju i svoju kinesku hranu. Takođe, veoma su vezani za društvene mreže, autobusi moraju biti pokriveni WiFi-jem, kao i hoteli i atrakcije gde god je to moguće“, kaže Popović.

Izvor: Tanjug

(Visited 155 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE