Ana Asanović: ErrorFare avio karte

Ana Asanović: ErrorFare avio karte

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Kada pričamo u uštedi na avio kartama i opcijama za pronalaženje najpovoljnijih cena, najisplativije rešenje za fleksibilne putnike najčešće su takozvane Error Fare avio karte.

Šta je Error Fare avio karta?

Ime vam samo govori. To su avio karte kod kojih je došlo do greške u ceni. Poreklo te greške može da bude različito. Nekad je uzrokovano ljudskim faktorom, odnosno moguće je da ljudi koji rade na tim sajtovima jednostavno pogreše. U slučaju kada je moj kolega kupio povratnu kartu do Indije za 58 evra, verujem da je neko samo zaboravio da doda još jednu nulu na cenu karte, pa je tako povratna karta do Indije koštala 58, umesto 580 evra.

Takođe, nekada dođe do greške u konverzijama između valuta. Ili do greške/problema u rezervacionom sistemu ili samom računaru. U svakom slučaju, razlozi su razni i nepredvidivi i nikada ne možemo znati na kojoj destinaciji će se pojaviti ovakve karte.

kartaIndija1

Kako i vi da ih nađete?

Odmah morate da znate: ne znamo kada će se pojaviti, za koju destinaciju i gde će biti polazni aerodrom. Kolega je ovu kartu našao tako što je svako veče danima proveravao cenu karte i onda je u kasnim večernjim časovima uočio ovu grešku i odmah kupio. Neophodna je brza reakcija jer su tu minuti u pitanju.

Srećom, postoje sajtovi koji prate ove Error Fare tarife i o tome odmah obaveštavaju preko naloga na društvenim mrežama.

Sajtovi koje redovno pratim su: FlyOnUs, Secret Flying i Holiday Pirates, kao i italijanski sat Viaggare low cost (ovde možete pratiti veliki broj ponuda za Evropu).

Kako najbrže da dođete do informacije:

  • Preko Facebook stranica gore navedenih sajtova
  • Preko Tvitera, korišćenjem hastag-a #ErrorFare i praćenjem tviter naloga koji obaveštavaju o ovim ponudama
  • Prijavom na newsletter ovih sajtova, gde ćete sve informacije dobiti u svoje prijemno poštansko sanduče.

Sajtovi navedeni iznad, pored informacija o Error Fare kartama, često obaveštavaju o raznim drugim ponudama i promocijama.

Ko najbolje može da iskoristi ove karte?

Ako je vaše putovanje strogo definisano, u smislu da morate da stignete negde određenog dana i da se određenog ErrorFareBrasildana i vratite, onda ove karte nisu za vas jer su nepredvidive. Možda se ErrorFare ne pojavi mesecima za vašu destinaciju.

Međutim, ako ste fleksibilni u pogledu destinacije i mesta boravka i niste ograničeni brojem dana odmora/slobodnih dana i imate već pripremljen novac na kartici namenjen za putovanje – vi ste idealni kandidat.

Najčešće se ove karte pojavljuju na rutama Evropa-Azija ili Evropa-Amerika (po informacijama sa gore navedenih sajtova).

Imajte samo u vidu da avio kompanija može da otkaže ove karte. Zbog toga, sačekajte par dana nakon kupovine karte pre nego što počnete da dalje planirate svoje putovanje.

slika2

 

 

 

Autor: Ana Asanović
Ana je autor bloga utiscisaputovanja.com preko koga sa čitaocima deli svoje avanture širom sveta, kao i iskustva, savete i preporuke u vezi organizacije putovanja. Uz autorske fotografije sa posećenih destinacija, na ovom sajtu koji je nedavno dobio nagradu TOP 5 prema izboru časopisa PC press u kategoriji Blog, moći ćete brzo i lako da pronađete veliki broj korisnih infomacija, postavite pitanje ili zatražite savet.

(Visited 600 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE