Čovek koji je izmislio “like” obrisao Facebook

Čovek koji je izmislio “like” obrisao Facebook

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Inženjer Džastin Rozenštajn obrisao je Facebook aplikaciju sa svog mobilnog telefona.

Rozenštajn, koji je 2007. godine stvorio jednu od najpopularnijih funkcija na Facebooku, opciju “like“, sada strahuje za posledice koje bi njegov izum mogao da ima na ljude širom sveta.

Ovaj 34-godišnjak toliko je zabrinut, da je takođe blokirao sebe na Redditu i Snapchatu, i strogo sebi ograničio vreme koje dnevno provodi na Facebooku, prenosi Gardijan.

Rozenštajn je nedavno kupio i novi iPhone, i rekao svom asistentu da aktivira funkciju koja onemogućava preuzimanje svih aplikacija.

Lajkove na Facebooku naziva “svetlim odblescima pseudo-zadovoljstva”, prenosi Independent.

“Vrlo često se dešava da ljudi nešto razviju sa najboljom mogućom namerom, a njihov izum neplanirano dobije vrlo negativne posledice”, rekao je.

“Korisnici postaju zavisni od lajkova, koji utiču na njihovo mentalno zdravlje iako toga nisu svesni. Svima je sve vreme poremećena pažnja”, dodao je.

Izvor: B92
Foto: Pixabay

(Visited 162 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE