Da li biste položili test i upali na Kembridž?

Da li biste položili test i upali na Kembridž?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Kembridž nakon 30 godina ponovo vraća pismene prijemne ispite koji su u prošlosti bili veoma kritikovani. Svi kandidati će u oktobru i novembru morati da polažu test koji će obuhvatati pitanja ih raznih oblasti.

“Mejl on sandej” je objavio neka moguća pitanja i zadatke za buduće studente ovog prestižnog Univerziteta. Budući studenti bi mogli da se suoče s brojnim matematičkim zadacima, ali i s temom eseja inspirisanom stavom slavnog Džordža Orvela koji je smatrao da su “neke ideje toliko pogrešne da samo inteligentne osobe mogu verovati u njih”.

Takođe, moguća su pitanja i o nekim aktuelnijim temama poput one o migrantskoj krizi koja će ih naterati da razmisle “da li je migrantska kriza podstakla ili suzbila rasizam” i “jesu li sve revolucije osuđene na propast”.

Ovo su neka od tipičnih pitanja na prijemnom ispitu za Kembridž nakon kojih kandidat još mora da prođe i intervju s predstavnicima Univerziteta.

1. Telad uzgojena za ishranu uzgajaju se u izuzetno okrutnim uslovima i imaju kratak i surov život. Postoji mnogo drugog mesa na raspolaganju, poput jagnjetine, a osobe koje jedu meso i zabrinute su zbog okrutnosti prema ovim životinjama treba da izbegavaju teletinu i konzumiraju jednu od alternativa. Koja tvrdnja odgovara navedenoj pretpostavci?

a) Životinjama treba dopustiti da žive što je moguće duže pre nego što budu pojedene

b) Telad ne treba uzgajati za potrošnju njihovog mesa

c) Metode koje se koriste u uzgoju drugih životinja nisu podjednako okrutne

d) Životinje imaju pravo na humano tretiranje

e) Ljudi koji jedu meso i zabrinuti su zbog tretiranja životinja ne jedu teletinu

2. Albert kaže: “Sve što Karolin kaže je istina.” Beti kaže: “Sve što ja kažem je laž.” Karolin kaže: “Sve što David kaže je istina.” David kaže: “Sve što Karolin kaže je laž.” Ko bi od njih mogao da govori istinu?

a) Albert

b) Beti

c) Karolin

d) David

3. Ovo je mesingani držač papira koji prikazuje njegove inicijale. Koji od ponuđenih odgovora ne predstavlja bočnu stranu predmeta kada se postavi na sto (na bilo koju stranu)?

58527937657bd67ac845a1862899544_v4_big

152180266157bd67ac88bff518105110_v4_big

Odgovori su:

1. c)

2. d)

3. b)

Izvor: index.hr

Foto: yayimages.com

(Visited 129 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE