Deca treba da provode više vremena na internetu?!

Deca treba da provode više vremena na internetu?!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Bivši šef britanskh špijuna Robert Henigen rekao je da roditelji treba da puste decu da provode više vremena na internetu kako bi naučili važne sajber veštine, što je suprotno uobičajenim savetima.

Henigen, koji je bivši direktor britanske vladine agencije za elektronski nadzor, doveo je u pitanje “pretpostavku da je vreme provedeno na internetu ili pred ekranom protraćeno”.

“Potrebno nam je da mladi istražuju ovaj digitalni svet isto kao što istražuju materijalni svet”, napisao je on za Dejli Telegraf.

Henigen je rekao da je Velikoj Britaniji očajnički potrebno više informatičkih naučnika i inženjera, a jedan način da se oni stvore jeste da deca uče “gledanjem i radom na internetu”.

On je posavetovao roditelje koji nisu u stanju da odvoje decu od ekrana da “ne očajavaju”, jer deci njihovo “loše roditeljstvo možda pomaže i spašava zemlju”.

Izvor: Beta
Foto: Unsplash

(Visited 33 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE