Dizni prekida ugovor sa Netfliksom i pravi svoj striming servis

Dizni prekida ugovor sa Netfliksom i pravi svoj striming servis

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Producenstka kuća „Dizni“ odlučila je da okonča ugovor o partnerstvu s „Netfliksom“ pošto pokreće svoj striming servis kako bi se bolje prilagodila željama svojih korisnika, saopštila je ta kuća.

Inicijativa je deo nove strategije Diznija koji će uložiti 1,6 milijardi dolara kako bi udeo u tehnološkoj kompaniji „Bamtek“ povećo sa 33 na 75 odsto.

„Dizni“ će time moći da ponudi striming svog sportskog kanala ESPN od 2018. godine, a godinu dana kasnije će ponuditi slične programe za zabavni program na koji će korisnici moći direktno da se pretplate.

Generalni direktor „Diznija“ Robert Ajdžer izjavio je da je povećanje udela u „Bamteku“ potpuno nova strategija rasta.

„Dizni“ će 2019. okončati partnerstvo sa „Netfliksom“, ali će sadržaji njene filijale „Marvel“ i dalje neko vreme ostati na platformi „Netfliksa“

Tradicionalni mediji su suočeni sa sve većom konkurencijom „Netfliksa“ i „Amazona“, a uskoro i „Tvitera“ u sportu, koji nude sadržaj preko striminga što više odgovara navikama mlađih generacija.

Odluka „Diznija“ da favorizuje striming u odnosu na kablovsko ili satelitsko emitovanje potvrđuje da se ovaj način emitovanja sada smatra budućnošću američkih medijskih kompanija.

Izvor: RTS

(Visited 32 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE