Ekipa hit filma #JesenSamuraja uz Saru Jo i Marka Mandića obnavlja kultni hit iz osamdesetih!

Ekipa hit filma #JesenSamuraja uz Saru Jo i Marka Mandića obnavlja kultni hit iz osamdesetih!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

U susret stohiljaditom gledaocu domaćeg filma „Jesen samuraja“, ekipa poklanja svojoj publici spot za pesmu koja je poslužila za odjavnu špicu. U pitanju je obrada kultnog hita grupe Xenia za pesmu ‘Troje’ iz osamdesetih godina prošlog veka koju potpisuje Marko Kon, a izvode je Sara Jo i Marko Mandić. Ova pesma je za vrlo kratko vreme postala omiljena među domaćom publikom, kao i sam film.

Troje_01

‘Dobili smo nebrojano mnogo pohvala za muziku koja prati radnju mladog Vladice (koga igra Petar Strugar) kroz njegovu obnovu ‘samurajskog’ načina života. Ono što je usledilo je samo reakcija i način da se našoj publici odužimo za ovoliko poverenje koje nam je ukazala.’, rekao je producent filma, Marko Paljić.

Troje_02

Celokupna muzička podloga pomenute priče aludira na vremena koja su poslužila kao inspiracija za prvi srpski film o borilačkim veštinama. I filmska ekipa i gledaoci su donekle odrastali na kultnim holivudskim borilačkim ostvarenjima poput onih sa Van Damom, Silvesterom Staloneom, Stivenom Sigalom, te je ta veza nadograđena prikladnim audio materijalom.

Troje_03

Pesmu iz spota kao i celokupnu muziku filma potpisuje Marko Kon: ‘Odabrali smo ‘Troje’ jer je svojevremeno bila veliki hit, a i recimo da je jedna od malobrojnih koja govori o uličnom fajtu. Pesma opisuje ljubavni trougao između dva mladića i devojke, dok se radnja filma odvija takođe između njih troje, samo su tu uglovi trougla kod Vladice (Petar Strugar), Snežane (Hristina Popović) i njenog sina Vukašina (Petar Novićević). Sve je u duhu sint-popa kao i retro-modernog zvuka, pa tako i ova izuzetno prihvaćena obrada za koju smo dobili stvarno odlične kritike.’

Troje_05

Ekipa sastavljena od režisera spota – Lazara Bodrože, direktorke fotografije – Bojane Andrić, montažera i animatora – Vladimira Petrovića, uz mlade pevačke zvezde Saru Jovanović i Marka Mandića, kao i Marka Kona – donose vam ovaj novi vizuelni okvir za sada već obnovljeni hit – ‘Troje’. Originalnu kompoziciju i tekst potpisuje Robert Funčić.

Troje_04

Kako zvuči i izgleda tema najgledanijeg domaćeg filma tekuće godine – #JesenSamuraja, pogledajte ispod:

(Visited 1,045 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE