#Blogomanija tim: Maribor nas je oduševio! (FOTO)

#Blogomanija tim: Maribor nas je oduševio! (FOTO)

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Blogomanija Fashion & Beauty, treća regionalna konferencija, bila je održana u Mariboru (drugom gradu po veličini u Sloveniji), u hotelu Habakuk. Nakon svakodnevnih predavanja, koja su trajala ceo dan u konferencijskoj sali hotela, vreme je bilo da organizacija Blogomanije zajedno sa VISA blogerima iz Azerbejdžana, Ukrajine i Kazahstana, poseti centar Maribora i upozna se sa njegovom istorijom.

Zahvaljujemo se Zavodu za turizam grada Maribora, čiji nas je vodič sproveo pored svake istorijski bitne građevine, objasnio nam njenu važnost, a neka od njih su Slovenačko narodno pozorište, Gradska kuća u Mariboru, Vodeni stub i mnoge druge. Centar grada krasi Trg slobode i spomenik NOB, nazvan Kodžak. Zimi je, na ovom trgu, gradsko klizalište.

Maribor leži na  269,5m nadmorske visine i broji 114.349 stanovnika. Ovaj grad je 2012. bio proglašen za Evropsko mesto kulture, a poznat je i kao obrazovni centar – u njemu je sedište Mariborskog Univerziteta i brojnih škola. Maribor, 1254. godine dobija privilegije grada, a prvi put se spominje 1204. godine kao trgovačko mesto pored Martovskog zamka.

Stanovnici Maribora su veoma ljubazni i spremni da pomognu i upute te na željenu adresu. Još jedan plus je što svi razumeju srpski jezik, što još više olakšava komunikaciju. Pored istorijskih građevina, vodič nas je uputio i na najbolja mesta za kafu, večeru i noćni izlazak. Kako smo se proveli u nama preporučenom restoranu, Gostilna Galeb, pročitajte ovde, a više slika ovog divnog grada pogledajte ispod:

Foto: Andrej Nihil, Đorđe Đoković

(Visited 41 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE