eUprava Srbije ne radi

eUprava Srbije ne radi

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Nekoliko sati sajt www.euprava.org.rs nije dostupan, pokazuje grešku 503. Uspoređujući sa Estonijom od koje smo nekoliko svetlosnih godina daleko i priželjkujući nivo eUprave koju je ta pribaltička zemlja razvila sa simpatijom smo gledali naš portal eUprave koji već godinama tavori, na žalost.

Prvo moram da odam priznanje zaposlenima koji održavaju ovaj arheološki i tehnološki zastareo projekat. Portal www.euprava.gov.rs je odavno prevaziđen tehnološki i funkcionalno. Servisi se dodaju presporo, dizajn ne postoji a moj otac koji ima 83 godine kad ga je otvorio iskomenatarisao je “Nepregledno”, nije potrebno biti UI/UX ekspert.

Činjenica da je APR omogućio relativno brzo plaćanje taksi online karticama i svrstao se u jedini servis 5. kategorije a a da portal eUprava i dalje tu mogućnost ne nudi posle niza godina govori sama po sebi.

Kap koja je prelila je ta činjenica da Republika Srbija ne može da obezbedi 24/7 makar elementarno održavanje jedinog portala za eUpravu, dovodeći nas na nivo jedne afričke zemlje.

Odavno je došlo vreme da Srbije više ne razmišlja analogno, već digitalno, a servis eUprave treba da bude motor pokretač a ne kočničar razvoja eUprave.

u najboljoj nameri, Zoran Torbica

 

 

(Visited 394 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE