Evo šta su studirali najpoznatiji izvršni direktori u IT svetu!

Evo šta su studirali najpoznatiji izvršni direktori u IT svetu!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Oni su danas najbogatiji i najuspešniji ljudi na svetu. Pre započinjanja digitalne revolucije i oni su bili u đačkim klupama, a listu njihovih interesovanja i fakulteta koje su pohađali objavio je nedavno Biznis insajder.

Rid Hejstings – Izvršni direktor Netfliksa

Poznati biznismen studirao je Bowdoin University na smeru matematika i kompjuterske nauke na Stendfordu. Napustio je studiranje na godinu dana da bi nastavio posao prodavanja usisivača od vrata do vrata čime se bavio preko leta. Na fakultetu je bio poznat po klubu koji je vodio, a koji je organizovao planinarenje, penjanje i vožnje kanuom.

Džek Ma – Izvršni direktor Alibabe

Džek Ma završio je poslovnu školu Cheung Kong i engleski na univerzitetu Hangzhou Normal. Kao i mnogi poznati ni on nije upisao koledž iz prve. Ali nije ispeo ni iz druge, a ni treće… već je tek četvrti put uspeo da ’upadne’ na studije, da bismo danas rekli da je vredan neverovatnih 30 milijardi dolara.

Suzan Vojcicki – Izvršna direktorka Jutjuba

Ona iza sebe ima poslovnu školu UCLA Anderson, završila je osnovne studije na Harvardu smerovi istorija i književnost, dok je master diplomu ekonomije dobila na Santa Cruz koledžu. On potiče iz porodice akademika tako da se i od nje očekivalo da ima visoko obrazovanje. Prvenstveno je htela da dođe do doktorskih studija u oblasti ekonomije, ali kada je osetila strast prema tehnologiji usmerila se u drugom pravcu nakon čega postaje 16. zaposleni Gugla koji je danas digitalni gigant.

Rajd Hofman – Izvršni direktor Linked In-a

Direktor najpoznatije poslovne mreže može se pohvaliti diplomama najprestižnijih koledža. U pitanju su interdisciplinarne studije simboličkih sistema i kognitivnih nauka na Stenfordu i filozofija na Oksfordu.

Travis Kalanik – Izvršni direktor Ubera

Travis nije uspeo da završi kompjuterski inžinjering na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu jer se posvetio poslu.

Satja Nadela – Izvršni direktor Majkrosofta

Njegove oblasti interesovanja bile su elektrotehnika i kompjuterske nauke na tehnološkom institutu Manipal, Univerzitetu Wisconsin Milwaukee i Poslovnoj školi u Čikagu. Iako je kao mali želeo da bude profesionalni igrač kriketa rano je shvatio da gaji ljubav prema nauci i tehnologiji.

Elon Mask – Izvršni direktor Tesle i SpaceX

Studirao je fiziku i ekonomiju na Univerzitetu Pensilvanije, Fakultet za umetnost i nauku i poslovnu školu Wharton. Pre nego što je osmišljavao sletanje čoveka na Mars, Mask je kao student zakupio kuću sa 12 spavaćih soba i pretvorio je u noćni klub u kojem je znao da ima za noć i 500 ljudi.

Evan Špigel – Izvršni direktor Snepčeta

I on je završio ranije svoje školovanje na Stenfordu na kojem se bavio dizajniranjem proizvoda. Iako su mu ostala samo tri ispita do diplome Evan je odlučio da svoju energiju uloži u najpoznatiju društvenu mrežu za mlade.

Bil Gejts – Osnivač Majkrosofta

Današnji studenti kojima je muka učenja često pominju primer Gejtsa koji nije završio Harvard. On čak nije ni odabrao smer kojim bi se bavio na ovom univerzitetu već je stalno bio zaokupljen kompjuterima.

Mark Cukerberg – Izvršni direktor Fejsbuka

Psihologija i kompjuterske nauke bili su smerovi koje je Mark pohađao na Harvardu. I on je jedan od ’momaka iz garađe’ koji vlada scenom digitala, a nije završio fakultet.

Džef Bezos – Izvršni direktor Amazona

Njega su zanimale kompjuterske nauke i elektrotehnika na Prinstonu. On je bio veoma aktivan u vannastavnim aktivnostima tokom studija.

Virdžinija Rometi – Izvršna direktorka IBM-a

I ona je kao mnogi sa ove liste završila elektrotehniku i kompjuterske nauke, ali na univerzitetu Northwestern.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

(Visited 135 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE