Facebook Messenger je upravo postao još bolji

Facebook Messenger je upravo postao još bolji

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Popularna Facebookova aplikacija Messenger počela je da podržava slanje i deljenje fotografija u rezoluciji 4K, odnosno do 4.096 puta 4.096 piksela po fotografiji.

Korisnici Messengera mesečno pošalju 17 milijardi fotografija posredstvom tog servisa, objavio je Facebook. A sve dosada te fotografije nisu mogle da budu u rezoluciji 4K. Ako ste hteli da pošaljete takvu fotografiju, Messenger bi je kompresovao u nižu rezolucije pre slanja.

Pošto je 4K rezolucija sve dostupnija i popularnija zahvaljujući sve većoj podršci kod brojnih pametnih telefona, u Facebooku su odlučili da Messengeru dodaju i podršku za tu rezoluciju. Veličina, navodno, neće uticati na brzinu slanja velikih fotografija.

Podrška za 4K video postaće postepeno dostupna korisnicima širom sveta. Prvo će stići na uređaje sa Android i iOS operativnim sistemom u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji, Francuskoj, Singapuru, Hong Kongu, Japanu i Južnoj Koreji, piše Next Web.

Izvor: Next Web/B92
Foto: Pixabay

(Visited 96 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE