Google može da vas prepozna na fotografijama

Google može da vas prepozna na fotografijama

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Google je pokrenuo novo ažuriranje aplikacije Photos, koja mu omogućava da prepoznaje ljude na vašim fotografijama.

Zahvaljujući tehnologiji mašinskog učenja, Google će prepoznavati crte lica na vašim fotografijama i podsticaće vas da ih delite s prijateljima.

Ista opcija će biti primenljiva na sve vaše fotografije koje se eventualno nalaze u Google Photos albumima vaših prijatelja.

Takođe, nova opcija Shared Libraries omogućava vam da delite sve svoje fotografije sa ljudima od poverenja.

Recimo da Danijel želi da podeli svoj album sa suprugom. On može podeliti ceo album, samo nekoliko fotografija specifilnih ljudi, ali i pružiti supruzi mogućnost da i ona dodaje fotografije u taj album“, pišu iz Google-a.

Inače, kompanija je ranije najavila projekat pod nazivom Lens, koji će pretvoriti kamere na telefonima svih Google korisnika u pretraživače interneta.

Izvor: B92

(Visited 64 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE