Kabl ispod Atlantika prenosi istovremeno 71 milion videa u HD formatu

Kabl ispod Atlantika prenosi istovremeno 71 milion videa u HD formatu

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Ispod Atlantskog okeana u petak je završeno postavljanje novog kabla za brzi prenos podataka, dugog više od 6.000 kilometara.

Predstavnici kompanija Facebook i Microsoft pridružili su se guverneru američke države Virdžinije i dvojici senatora u Vilijamsburgu da proslave završetak postavljanja tog kabla.

Kabl se proteže od Bilbaoa u Španiji do Virdžinija Biča na istočnoj obali SAD. Preko njega može da se prenosi 160 terabita po sekundi, što je 16 miliona puta brže nego prosečna kućna internet konekcija ili gledano drugačije može da prenosi istovremeno 71 miliona videa u HD formatu.

Kabl je nazvan Marea, što na španskom znači plima. To je zajednički projekt kompanija Microsoft, Facebook i globalne telekomunikacione kompanije Telxius.

Ovaj kabl odgovoriće na rastuću tražnju za infrastrukturom širom sveta, a takođe će doprineti da mreža postane pouzdanija.

Izvor: N1

Foto: Pixabay

(Visited 43 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE