Kako da saznate je li vaš mejl pročitan?

Kako da saznate je li vaš mejl pročitan?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Uz pomoć proširenja za korisnike možete saznati da li je vaša e-pošta otvorena i pročitana.

U aplikaciji WhatsApp jednostavno saznate kad je neko vidio vašu poruku: pojave se dve plave kvačice uz nju, odnosno duplo su štiklirane

Zašto i e-pošta nema takvu funkciju da bi mogli znati kad je neko otvorio i pročitao vaš e-mail ?

U Gmail-u je to moguće, uz pomoć proširenja (ekstenzije) nazvanog MailTrack. Možete ga pronaći u online šopu Chrome Web Store, ali osim za Googleov web pretraživač dostupan je i za Operu.

Uz plaćeno, postoji i besplatno izdanje koje nudi neograničeno praćenje, ali dodaje potpis u vašu e-poštu po kojem primatelji mogu znati kako koristite alat za praćenje.

Ako vam to ne smeta, isprobajte prvo besplatnu verziju pre nego što se odlučite za plaćanje. U Operi MailTrack je moguće povezati sa Gmailom i aplikacijom Google Apps for Work.

Ne dodaje ništa više od vizualnog pokazatelja u vidu dvostruke zelene kvačice kojom su označeni pročitani mailovi. Na žalost, MailTrack ne radi baš uvek.

Ukoliko želite uključiti praćenje konkretne e-pošte, u prozoru za sastavljanje poruke kliknite na dugme za praćenje. Pošaljite e-mail i potom otvorite mapu s poslanom poštom.

Proverite da li su se pojavile dve zelene kvačice.

Saopštenja o pročitanoj pošti u stvarnom vremenu pomoći će vam da šaljete e-poštu sa dodatnim informacijama odmah u situacijama kad je to potrebno i skratiće vreme čekanja.

Kao i sa drugim proširenjima, moraćete dati dozvolu za čitanje, slanje, brisanje i upravljanje vašom e-poštom.

Istina, verovatno to nije prikladno koristiti za privatnu i većinu službene pošte.

Ali, može dobro da posluži za korisničke račune pri Gmailu namenjene za specifične svrhe. Imajte na umu da MailTrack neće uvek dobro funkcionisati. Kako poveznice prati koristeći HTML, ne može pratiti isključivo tekstualnu e-poštu.

Izvor: Alo.rs
Foto: Pixabay

(Visited 212 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE