Ove slušalice prevode 40 jezika u sekundi, a ujedno su i vaš virtuelni asistent

Ove slušalice prevode 40 jezika u sekundi, a ujedno su i vaš virtuelni asistent

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Kako bi ugrozio Apple-ovu dominaciju na tržištu bežičnih slušalica, Google je svoj novi gedžet opremio sa tehnologijom za prevođenje 40 različitih jezika u realnom vremenu.

Kompanije Google je pored predstavljanja Pixel 2 telefona, na nedavnom događaju predstavila i Google Pixel Buds pametne bežične slušalice sa Google Assistentom.

Kako bi ugrozio Apple-ovu dominaciju na tržištu bežičnih slušalica, Google je svoj novi gedžet opremio sa tehnologijom za prevođenje 40 različitih jezika u realnom vremenu.

Slušalice Pixel Buds moći će da rade pet sati na jednom punjenju, a budući da dolaze s posebnom kutijicom za punjenje, vreme rada se može povećati na nešto manje od 24 sata.

Pixel Buds biće dostupne u tri neobično nazvane boje – nekako plavoj, samo crnoj i očito beloj- a koštaće 159 dolara. Slušalice se mogu naručiti već danas, a svi koji ih kupe dobiće ih u novembru.

Mogućnost prevođenja u realnom vremenu zvuči zaista impresivno, međutim postavlja se pitanje kako će ta mogućnost funkcionisati na bučnim ulicama.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: PrintScreen/YouTube

(Visited 134 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE