Ko hoće da ugosti Amazon, mora da ispuni ovaj uslov

Ko hoće da ugosti Amazon, mora da ispuni ovaj uslov

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Grad koji želi da svetski trgovinski gigant Amazon u njemu otvori svoj novi štab, mora da ima biciklističke staze, saopštila je ova kompanija.

Američki sajt „Pipl for bajks“ piše da, mada se Amazon priprema da se bar delimično preseli iz Sijetla, „nije spreman da se odrekne biciklističkih staza“.

Ta profitabilna, bogata firma za prodaju robe na internetu je 7. septembra objavila da traži lokaciju za svoj „drugi štab“, što je izazvalo veliko interesovanje u gradovima koji traže šansu za nova radna mesta.

Jedan zahtev kompanije Amazon nisu svi zapazili: opcije za saobraćajne veze: trotoari, trake za bicikle, tramvaji, metro, autobus, laka železnica, voz i dodatne kreativne opcije za povezivanja objekata kompanije.

Za velike poslodavce kao što je Amazon, ma u kojem gradu bili, dobre biciklističke staze i trake imaju čvrsto poslovni smisao: Više biciklističke infrastrukture znači više korišćenja bicikala, što znači zdravije, zadovoljnije radnike, rast plata zahvaljujući nižim troškovima prevoza i uštedu miliona dolara koje se ne moraju trošiti na garažni prostor“, piše američki sajt.

Pre pet godina, kada je otvorio sada već čuvenu biciklističku traku u prometnoj ulici Dierborn, gradonačelnik Čikaga Ram Emanuel uputio je izazov Sijetlu koji se čuo i širom sveta: „Očekujem ne samo da ću preuzeti sve njihove bicikliste, nego hoću i sva njihova radna mesta“.

Te, 2012. godine Čikago je s desetog došao do petog mesta među gradovima SAD po uslovima za lokalni prevoz biciklom, a sa petnaestog na deseto mesto u svetu po broju novo-osnovanih firmi (start-up).

Ne možete biti za osnivanje firmi, za visokotehnološku ekonomiju, a ne biti za bicikl“, rekao je gradonačelnik Čikaga.

Pet godina kasnije, Čikago je jak kandidat za novo sedište Amazona, delom jer ima neuporedivo više slobodnih kvalifikovanih radnika nego drugi američki gradovi.

Šta god Amazon odlučio, Čikago je među rastućim brojem gradova koji investiraju u svoju ekonomsku budućnost tako što na ulicama daju prostor biciklu i ta investicija im se već vraća, zaključuje „Pipl for bajks“.

Izvor: N1, Beta

(Visited 36 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE