Konferencija „Stvaranje digitalnih lokalnih skupština“ 30. i 31. oktobra u Master centru u Novom Sadu

Konferencija „Stvaranje digitalnih lokalnih skupština“ 30. i 31. oktobra u Master centru u Novom Sadu

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Konferencija „Stvaranje digitalnih lokalnih skupština“ održaće se u ponedeljak 30. oktobra i utorak 31. oktobra 2017. od 10.00 časova, u Master Centru, Novosadskog sajma.

Ovom prilikom predstavnicima medija će se u ponedeljak 30.10. 2017. u 10.50 časova obratiti:
Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada
Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije
Branko Ružić, ministar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave
Karla Herši (Karla Hershey), stalna koordinatorka UN i stalna predstavnica Programa UN-a za razvoj (UNDP)
Ursula Lojbli (Ursula Läubli), direktorka Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, ambasada Švajcarske u Srbiji
Ištvan Pastor, predsednik Skupštine autonomne pokrajine Vojvodine

Učesnicima konferencije obratiće se predstavnici Kancelarije Vlade za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, predstavnici lokalnih skupština i parlamenata, domaći i međunarodni stručnjaci.

Tokom dvodnevne konferencije, učesnici će imati prilike da saznaju o značaju digitalizacije na lokalnom nivou, iskustvima i izazovima u uvođenju e-parlamenta, čuju međunarodna iskustva, dobiju dodatna znanja o pravnom okviru za uvođenje novih tehnologija u cilju povećanja javnosti u radu i jačanja dvosmerne komunikacije sa građanima u lokalnim zajednicama.

Na konferenciji će biti predstavljena dostignuća Skupštine Grada Novog Sada u uvođenju e-parlamenta, kao i softver za digitalizaciju lokalnih skupština koji Program UN za razvoj UNDP, uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju SDC, razvija za sve lokalne skupštine u Srbiji.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE