Novo ime na tržištu mobilnih telefona u Srbiji! I to opet iz Kine! Naime, kineski brend premijum smart telefona “Meizu” debituje na srpskom tržištu modelom – MX5. Odlikuje ga 5,5-inčnim AMOLED ekran sa full HD i vrhunskim octa-core višejezgarnim procesorom MediaTekHelio X10. Uređaj poseduje glavnu kameru sa 20,7 megapiksela i istovremeno podržava dve SIM kartice. I sve to dolazi u metalnom unibody kućištu debljine manje od 8 mm!

“Meizu MX5” poseduje i mCharge tehnologiju, sofisticirano rešenje koje može da puni a3150 mAh bateriju za 10 minuta do 25%, a za 40 minuta do neverovatnih 60%. Još jedan tehnološki bonus je i novi integrisani skener otiska prsta M-Touch 2,0, koji otključavanje uređaja čini jednostavnim. Celokupan proces otključavanja traje samo 0,48 sekundi.

Glavna kamera je rezultat kontinuiranog istraživanja i poboljšanja CMOS Sony senzora sa 20,7 megapiksela. Za savršene fotografije u slučaju smanjene vidljivosti, kamera je opremljena duplim LED blicom uz mogućnost laserskog navođenja autofokusa. Telefon dolazi i sa 5 MP prednjom kamerom sa f/2,0 otvorom objektiva za selfi fotografije. Osim toga, omogućava snimanje video-zapisa rezolucije 30 fps, od 4K.

Izvor: novosti.rs