Mesto za proslavljanje svih fandoma: BeoKon – Belgrade Comic Con od 4. do 6. novembra u Domu omladine

Mesto za proslavljanje svih fandoma: BeoKon – Belgrade Comic Con od 4. do 6. novembra u Domu omladine

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Color Press Grupa u saradnji sa Sakurabanom i udruženjem “Lazar Komarčić” organizuje konvenciju „BeoKon – Belgrade Comic Con“ od 04. do 06. novembra 2016. u Domu omladine Beograda.

BeoKon je mesto za proslavljanje svih fandoma – filmova, knjiga, strip serijala, video igara, TV serija, kultnih autora, manje ili više opskurnih subkultura i svega drugog bitnog u svetu naučne, epske i urbane fantastike, odnosno gikovštine kao takve.

BeoKon je događaj koji će Beogradu konačno pružiti priliku da pod jednim krovom okupi sve znamenite franšize alternativne pop-kulture, koja se odavno više ne može smatrati toliko „alternativnom” i koji će izrasti u ozbiljnu regionalnu konvenciju zbog koje će mnogi želeti da doputuju u naš grad.

Na osnovu dosadašnje posete očekujemo između 5.000 i 10.000 posetilaca tokom tri dana trajanja konvencije.

Izložba Alan Ford

Uz podršku Italijanske Ambasade i Italijanskog institita za kulturu u Beogradu, na BeoKon dovodimo ekskluzivnu izložbu tabli stripa „Alan Ford“ Magnusa i Bunkera, koji zbog svog osobitog smislma za humor uživa poseban, kultni status u celoj bivšoj Jugoslaviji. Prvi broj „Alana Forda“ u Italiji je izašao 1969. godine, dok je u Jugoslaviji preveden i objavljen svega tri godine kasnije, toliko se zapativši da se povremeno pričalo da je kod nas popularniji nego na italijanskom tržištu. Citati iz „Alana Forda“ postali su deo našeg svakodnevnog govora, te u tom duhu biramo i moto ovogodišnjeg BeoKona: „Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti.“

Prvi BeoKon organizovan je ranih 1980-tih, od strane Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“. Služio je kao platforma tadašnje gikovske scene u Beogradu i bivšoj Jugoslaviji, i domaćoj publici predstavio je mnoge nove naslove i zanimljive goste.

Tokom devedesetih, kao i previše toga u našoj zemlji, i BeoKon je zamro.

Color Press Grupi i Sakurabani biće posebno zadovoljstvo da podignu prvu domaću konvenciju kao brend. Stoga vas od 4. do 6. novembra očekuje raznovrstan i uzbudljiv program, kao i poznati gosti iz inostranstva.

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima i sajtu Eventima, po cenama komplet za sva tri dana: 800 dinara, ili dnevna karta: 350 dinara po danu.

Program Beokona možete pogledati na linku www.beokon.rs

(Visited 153 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE