Najbolji svetski kreativci na festivalu #KAKTUS2016

Najbolji svetski kreativci na festivalu #KAKTUS2016

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Najbolji i svetski priznati kreativci iz agencija R/GA Njujork, McCann Pariz, Adam&EveDDB London, Publicis Group, samo su neki od predavača na drugom po redu nacionalnom festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS 2016, koji se održava 27. i 28. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Pod ovogodišnjim sloganom “Konstruiši dobre ideje!“, akcenat festivala biće na integraciji, ali i trudu i naporu da se iskonstruišu samo kvalitetne ideje.

KAKTUS 2016 ponudiće učesnicima kvalitetan i raznovrstan program, ali i praktične primere iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova, a drugi dan festivala otvoriće predavanje Bruna Luglia, Senior Creative Art Directora agencije R/GA Njujork (SAD), na temu “Who? What? Why? – The Metrics of a Simple Idea”. Na početku karijere Bruno je radio u evropskim agencijama – Jung von Matt Hamburg, Ogilvy & Mather Pariz, DDB Berlin, thjnk Hamburg. Godine 2012. odlazi u Brazil i počinje da radi u DAVID The Agency na poziciji Art Director. Dobitnik je velikog broja prestižnih međunarodnih nagrada među kojima su 21 Kanski lav, D&AD, London International Awards, One Show, ADC Germany, Eurobest, Clio Awards itd.

Atraktivno predavanje na veoma aktuelnu temu “Napoleon, Burgers, Drunk Robots, Scary Cheese, Kick-Ass Youth, Je Suis Charlie, Organic Comic Books and much more… Europe: a very French survival guide” održaće Riccardo Fregoso, Executive Creative Director agencije McCann Pariz (Francuska). Njegov filozofski bekgraund usadio mu je radikalan i analitičan način razmišljanja, ali i jaku strast prema popularnoj kulturi, novim tehnologijama, jeziku i trendovima u dizajnu. Osvojio je više od 30 prestižnih međunarodnih nagrada, uključujući i 7 Kanskih lavova.

Učesnicima festivala predstaviće se i Mihnea Gheorghiu, Group Creative Director agencije Publicis Group (Rumunija), koji će govoriti na temu “The Power of Doing”. Mihnea kaže da voli da kreira nove ideje, ali i da na drugačiji način kaže iste stvari. Tokom karijere iskustvo je sticao u agencijama širom sveta – LA DESPENSA Madrid, Leo Burnett Toronto, Dentsu New York, 360i, Young & Rubicam, a njegovi kreativni radovi osvajali su nagrade na svim značajnim međunarodnim festivalima.

Kraj drugog dana festivala KAKTUS 2016 obeležiće predavanje Ivana Polsa, Creative Directora agencije Adam&EveDDB London (Velika Britanija), pod nazivom “Fame. Ideas that set the world on fire”. Karijeru je započeo 1998. godine sa startapom u Južnoj Africi, koji je ubrzo postao najnagrađivanija mala agencija. Godine 2006. Ivan se seli u agenciju Ogilvy Toronto, kako bi ih podučio na koji način rade kreativne agencije u Severnoj Americi. Danas živi i radi u Londonu, a u svojoj karijeri osvojio je preko 100 nagrada, među kojima su i nagrade za integrisane i digitalne kampanje.

U okviru festivala KAKTUS 2016 biće dodeljene i nagrada najboljima u struci, za koje se bori čak 37 agencija i preko 40 oglašivača sa 135 prijavljenih kampanja. Nagrade se dodeljuju u 21 kategoriji, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane i pojedinačne kampanje u protekloj godini.

Festival KAKTUS 2016 podržalo je 28 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Mercator S, Marbo Product, Delta Holding, Johhnie Walker, Ušće Shopping Centar, Viber, kao i HEINEKEN Srbija koji je ove godine Prijatelj festivala. Partneri festivala su agencije – Direct Media, Pioniri Communications, Headline, Ovation BBDO, DPC Group, M2Communications i LED Media Bosna i Hercegovina.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE