Nova opasna igra hara Facebookom i navodi decu da beže od kuće

Nova opasna igra hara Facebookom i navodi decu da beže od kuće

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Zabrinjavajuća igra pod nazivom “Izazov 48 sati” kruži društvenom mrežom Facebook i navodi decu da beže od kuće i nestanu na period do dva dana.

Deca koja nestanu u novom izazovu dobijaju bodove za svaku objavu o nestanku na društvenim mrežama.

Kako se navodi, ova opasna igra je kopija “Izazova 72 sata”, koji je kružio zapadnom Evropom pre nekoliko godina.

Jedna majka iz Irske izjavila je za “Belfast lajv” da je njena porodica doživela “neizrecivu nervozu zbog ovog bolesnog takmičenja”.

Njeno dete sa još nekoliko njih je pobeglo i nađeni su tek nakon 55 sati.

– Bila sam prestravljena da su mrtvi, ili da će ih neko silovati, ubiti ili prodati u belo roblje… Ali klinci misle da je to smešno. Nisam videla ni trunku kajanja na njima, a čak su se i fotografisali u policijskom autu i objavljivali “selfije” na društvenim mrežama – rekla je majka, piše “Independent”

– Bilo je užasavajuće, ali moje 14-godišnje dete kao da to ne shvata. Potrebno ih je osvestiti, ali se bojim šta bi ih moglo osvestiti.

“Independent” podseća da su društvene mreže, posebno Facebook, pogodno tle za širenje “glupih trendova i izazova”.

Kao primer je naveden i “cimet izazov”, tokom kog su i deca i odrasli pokušavali da pojedu veću količinu cimeta u prahu i potom kašljali.

Mnogi su to smatrali zabavnim, uprkos upozorenjima lekara da može doći do gušenja.

Izvor: Novosti, Independent
Foto: Pixabay

(Visited 41 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE