Ona je “najopasnija” slavna ličnost na internetu!

Ona je “najopasnija” slavna ličnost na internetu!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Kompanija koja se bavi sajber bezbednošću McAfee objavila je svoj godišnji izveštaj o najopasnijim internet pretragama (kada je reč o poznatim osobama) koje vode ka stranicama na kojima se može „pokupiti“ virus, a na samom vrhu je pevačica Avril Lavinj (Avril Lavigne).

Ovo je 11. put da McAfee izdaje ovaj izveštaj koji otkriva uz koje se poznate osobe vezuje najviše stranica gde možete pokupiti virus.

Prethodnih godina pri vrhu liste su se našle glumice Ejmi Šumer i Ema Votson dok su se na ovogodišnjoj listi iza Avril Lavinj plasirali pevači Bruno Mars, Karli Re Džepsen, Zejn Malik i Selin Dion.

„Sajber kriminalci nastavljaju zloupotrebljavati ljudsku opčinjenost s poznatim osobama kako bi ih usmeravali na internet stranice koje u sebi sadržavaju zlonamerne programe za krađu identiteta i instalaciju malvera“, stoji u izjavi iz McAfeeja. Na njihovom spisku opasnih osoba nalazi se procena koliko je verojatno da će korisnik nabasati na sumnjivu stranicu.

Šanse da ćete prilikom pretraživanja Avril Lavinj biti usmereni na stranicu sumnjivog sadržaja je 14,5 posto, s tim da taj broj skače na 22 posto kada njenom imenu dodate reči „free mp3“.

Lavinj je poslednje četiri godine bila muzički neaktivna budući da se borila s lajmskom bolešću. Nedavno je međutim na Instagramu objavila da priprema nove pesme pa je verovatno zbog toga skočio broj pretraga njenog imena. Lavinj je prva pevačica koja se plasirala na sam vrh McAfeejeve liste, piše Jutarnji list.

Izvor: Jutarnji list/N1
Foto: PrintScreen/YouTube

(Visited 47 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE