Ovih 6 pojmova ne bi trebalo da pretražujete na Googleu

Ovih 6 pojmova ne bi trebalo da pretražujete na Googleu

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

U većini slučajeva, pretraživač Google može da vam bude od velike pomoći kada želite nešto da pronađete. Ipak, u nekim situacijama može da vam ide više na štetu nego u korist.

Sajt Bright Side napravio je listu pojmova koje ne bi trebalo da guglate:

Simptome bolesti

Ima mnogo sajtova koji su se specijalizovali za sadržaj koji se tiče zdravstvenih problema i bolesti, ali mnoge od njih ne pišu medicinski stručnjaci. Pretraživanje značenja vaših simptoma na internetu definitivno vam neće pomoći. Upravo suprotno – osećaćete se još gore i uspaničićete se. Ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema, nemojte pitati „Dr. Gugla“, vežć zakažite kod pravog doktora.

Bilo šta kriminalno

Ovo je već nešto ozbiljnije. Možda će vam pasti na pamet da pretražujete „kako napraviti bombu“ ili „kako napraviti amfetamine“ iz puke radoznalosti. Imajte na umu da se razne službe bezbednosti bave praćenjem računara sa kojih se pretražuje ovakav problematičan sadržaj, a vaša IP adresa može da se pojavi u bazi.

Rak

Kod ovakvih bolesti – što manje znate, to ćete bolje spavati. Postoji mnogo tipova raka, i većina njih ima iste ili slične simptome kao i neki bezazleni zdravstveni problemi. To mogu da budu – vrtoglavica, slabost, mučnina… Zato je moguće da ćete ih pomešati sa nečim ozbiljnim i počećete da paničite.

Najezda grinja i parazita iz kreveta

Verovatno ste čuli za ove male monstrume, možda i u reklamama za anti-bakterijske jastuke i slično. Možda ste i čak alergični na njih. Ali, da li ste ikada pomislili kako izgleda najezda ovih parazita? Ako želite i dalje da spavate kao beba u svom krevetu, nemojte gledati kako to izgleda. Molim vas, nemojte.

Promene na koži

Imate bezazlenu promenu na koži, i pomislili ste da guglate kako biste se malo bolje uputili? Nemojte. Na internetu postoji mnogo slika bolesti kože koje izgledaju prilično uznemirujuće.

Rađanje

Svi smo videli ove scene u filmovima. Žene viču i jauču, doktori pokušavaju da ih umire, deluje veoma stresno, čak i na filmu. Ipak, stvaran proces rađanja mnogo je više uznemirujuć, i ono što gledamo na filmu nema veze sa realnošću. Isto važi i carski rez.

Izvor: BIZLife/Bright Side
Foto: Pixabay

(Visited 146 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE