Ovo su najčešće greške prilikom pisanja CV-ja

Ovo su najčešće greške prilikom pisanja CV-ja

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Da li ste znali da je poslodavcu potrebno samo šest sekundi da pogleda vaš CV? Drugim rečima, kako biste dobili posao, na prvom mestu, morate da privučete oko poslodavca za šest sekundi. Dakle, razmislite dvaput pre nego što vaš rezume natrpate raznim nepotrebnim informacijama. Ostavite po strani sve nevažne ilustracije.

Mislimo da je ok da nam CV izgleda ovako, ali zapravo nije. Gde grešite?

Više – bolje

Često mislimo da je najbolji način da osvojimo poslodavca da izlistamo sva naša dostignuća. Tako da sve „guramo“ u najmanju marginu i najmanji font. Isprobavamo svaki mogući način da stavimo sve o sebi u CV. Zato je sada dobro da se vodite mišlju da je manje i bolje. Prema nekim podacima, za CV je najbolje da može da stane na jednu stranu.

Referenca bez zahteva

Svi mi bi trebalo da zvučimo pristojno i skromno u rezimeu i svi smo toga svesni. Zato većina nas stavlja reference, a da to nije ni traženo od nas. Ali, ako su zaposleni radoznali za naše reference, tražiće ih sami. Da budemo iskreni, to je traćenje prostora koje mogu zauzeti i bitnije stvari.

Nerelevantno radno iskustvo

Samo zamislite da sada konkurišete za poziciju revizora i u polju „Radno iskustvo“ napišete „Radnik meseca u ABC kafeu“. Da li mislite da će vam ovo biti bonus? Pa, neće.

I dok mislimo da će poslodavci favorizovati kandidate sa više radnog iskustva, oni se mogu pitati da li jedan te isti rezime šaljete na sve oglase za posao.

Nikada ne podcenjujte moć vašeg rezimea na jednoj strani

Rezimei određuju vašu šansu da budete izabrani za razgovor za posao. Postoje nebrojene stvari koje poslodavci traže u vašem rezimeu. Obrazovanje, radno iskustvo, dostignuća. Ali šta sve to znači njima?

Moramo vas upoznati sa ključnim terminom: zaposlivost. To je više od sposobnosti, kompetencije i veštine, a vaš rezime odražava vašu zaposlivost.

Nije redak slučaj da kada se dvoje ljudi sa istim kvalifikacijama prijave za isti posao, za razgovor bude izabran samo jedan i to upravo zbog načina na koji su se predstavili u svom cv-ju.

Dobro napisan rezime može ukazati poslodavcima da baš vas traže. Rezime pokazuje vaše sposobnosti predstavljanja i dokaz je vađe pismenosti, a veoma je važno i da pokazuje da možete da organizujete podatke u okviru stranice.

Kako do sjajnog CV-ja, pročitajte OVDE.

Izvor: BIZLife, lifehack.org
Foto: picjumbo.com

(Visited 70 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE